Rijk van Nijmegen – Op maandag 19 mei heeft Paul Loermans, wethouder van de gemeente Wijchen, de toeristische bewegwijzering in de gemeente Wijchen in gebruik genomen. Staande op een ladder monteerde hij bij Het Hof van Kaatje persoonlijk het laatste bord.

De gemeente Wijchen trekt veel toeristen en recreanten. Het is belangrijk voor haar bezoekers dat toeristische bedrijven en bezienswaardigheden goed te vinden zijn. Gemeente Wijchen en Regiomarketing Gelderland (voorheen RBT KAN) hebben dit voorjaar daarom toeristische bewegwijzering voor gemotoriseerd verkeer geplaatst.

Met de nieuwe bruin-witte borden met pictogram, geheel conform de Europese richtlijnen, worden bezienswaardigheden en toeristische bedrijven goed aangegeven. Het vinden van een attractie of een toeristisch bedrijf is vaak moeilijk. Vooral als deze in het buitengebied liggen. De nieuwe bewegwijzering voorkomt een overdaad aan borden en zorgt ervoor dat toeristische bedrijven in de gemeente Wijchen sneller te vinden zijn. In samenwerking met de gemeenten realiseert Regiomarketing Gelderland dit jaar ook toeristische bewegwijzering in de gemeenten Groesbeek en Overbetuwe.