Eind 2014 verhuist het kantoor van woningcorporatie Talis van de Wezenlaan naar het voormalig Honig-gebouw in het Waalfront. Talis kiest ervoor om zich te huisvesten op een locatie waar de komende jaren veel moet gebeuren: rondom de Waal in het Waalfront en de Waalsprong. Talis huurt het kantoor op het Honigcomplex voor een periode van tien jaar.

 

Het huidige kantoor aan de Wezenlaan past niet bij de manier waarop Talis steeds meer werkt: flexibel en in verbinding met elkaar, klanten en samenwerkingspartners. Bovendien is het pand te groot en zijn er te weinig parkeerplaatsen. Uitgebreid onderzoek toont aan dat verhuizen goedkoper is dan ingrijpend verbouwen. En nieuwbouw is met zo veel leegstaande kantoorruimtes in de stad geen optie voor de maatschappelijke organisatie.

De locatie
Het Honigkantoor heeft een passende uitstraling, sober en doelmatig. Er zijn relatief weinig aanpassingen nodig om het pand gebruiksklaar te maken. Talis gaat deze werkzaamheden zelf uitvoeren. Ook de locatie, midden in het gebied waar de aankomende jaren veel gebouwd wordt, past bij de visie van Talis volgens Ronald Leushuis, directeur vastgoed van de corporatie. “De keuze was een locatie in een wijk waar Talis veel bezit heeft of waar we de aankomende jaren gaan bouwen. Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt en gezegd: we willen aanwezig zijn waar het gaat gebeuren”. Walter Hamers, bestuurder van Talis, vult aan: “Er ligt een grote opgave voor de woningmarkt aan beide zijden van de Waal. We willen met sociale huurwoningen meebouwen aan de stad, dat doen we graag samen met anderen. En dat kan uitstekend op deze plek aan de Waal”.

 

Bereikbaarheid

Voor klanten wijzigt er voorlopig niets. Talis informeert hen tijdig over haar bereikbaarheid. De verhuizing naar het Honigcomplex betreft het kantoor in Nijmegen. De vestiging met de onderhoudsmedewerkers op de Vijverlaan in Wijchen blijft bestaan. Ook houdt Talis in Wijchen voor haar klanten een baliefunctie. Deze verhuist echter op 2 juni van het Europaplein naar het gemeentehuis van Wijchen.