Nijmegen – De onderwijsinspectie heeft uit eigen onderzoek geconcludeerd dat autistische kinderen niet opzettelijk worden geweigerd op en door scholen. In oktober werd een rapport gepresenteerd, met daarin aanwijzingen dat scholen kinderen zouden weigeren omdat ze autistisch waren. Daarop begon de onderwijsinspectie ook weer een onderzoek. Start Foundation, een stichting die met het rapport op de proppen kwam, had in 2013 een meldpunt opgezet voor discriminatie met betrekking tot autisme; hierop kwamen 176 meldingen binnen van 144 verschillende meldingen.

Van deze meldingen kwam 2 uit de regio Nijmegen. Het ROC Nijmegen en Helicon Opleidingen werden door ouders opgegeven bij de meldingen. De onderwijsinspectie geeft aan niet mee te gaan in de uitspraken uit het rapport dat scholen discrimineren, maar vindt wel dat scholen beter moeten communiceren met ouders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.