Theatergroep Kwatta speelt tijdens De geest moet waaien in Arnhem op 25 mei haar trailervoorstelling Dierenpraat, gebaseerd op het gelijknamige boek van Armando. Dierenpraat is een voorstelling in absurdisme voor beginners, geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

Kwatta reisde afgelopen najaar langs de Gelderse basisscholen met Dierenpraat. Van Rheden naar Ooij, van Wijchen naar Apeldoorn.

‘Absurdistische en beslist ook humoristische voorstelling. Kwatta is gewoon een erg goeie groep.’ (De Gelderlander, 14-11-2013)

Dierenpraat 8+

Ik was op weg naar het bos, omdat ik daar een afspraak had. Iemand had mij een brief geschreven. De brief luidde als volgt: Wilt u morgenmiddag naar het bos komen, ergens in de buurt van het grijze takje, ik zou u graag het een en ander willen vragen. Ik zal daar in het struikgewas op u wachten. Ik kom tevoorschijn als u bent aangekomen. De brief was ondertekend met: Ik het hert.

In een uur tijd wordt het publiek meegezogen in een wereld vol bizarre gebeurtenissen, ongerijmde dialogen en merkwaardige vergezichten. Het perspectief op de werkelijkheid en op de twee mannen die deze werkelijkheid creëren, verandert per verhaal, per anekdote. Waar dit toe leidt? Tot vragen, nieuwe vragen, nieuwe verhalen, nieuwe gedachten, nieuwe mogelijkheden, omdat ieder verhaal het volgende uitlokt…

 

Ik werd wakker, sloeg mijn ogen op en zag dat er een beer naast mijn bed stond.

Wat komt u doen? vroeg ik.

Nou, zei de beer, ik wil een gebrek met u.

O, u bedoelt een gesprek.

Ja, zei de beer, maar ik heb een spraakgesprek.

U bedoelt een spraakgebrek.

Verbeter mij toch niet de hele tijd, zei de beer, dat vind ik vervelend.

 

Tekst: Armando – regie: Josee Hussaarts – spel: Joost Dekker en Steven Stavast – techniek: Jesse Knoop – foto’s: Edwin Deen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.