Aan de landelijke verkiezing van meest groene politicus 2014 doet dit jaar voor het eerst een Nijmeegse kandidaat mee: oud-wethouder Jan van der Meer van GroenLinks. Hij is genomineerd vanwege zijn grote verdiensten voor het groen in en om de stad. Fractievoorzitter Pepijn Boekhorst: “Dankzij Jan is Nijmegen koploper op het gebied van groen. Onze parken liggen er prachtig bij, er komt meer groen in de wijken en ook de Ooijpolder en park Lingenzegen kunnen rekenen op Nijmeegse steun. Jan heeft hierin een grote rol gespeeld.”

Iedereen kan tot 2 juni een stem uitbrengen op zijn favoriete kandidaat via de website www.groenstepoliticus.nl. De verkiezing wordt georganiseerd door Natuurmonumenten. Tot vorig jaar mochten alleen leden van de 1e en 2e Kamer meedoen, dit jaar mogen ook lokale politici meedoen. Iedereen uit het rijk van Nijmegen wordt opgeroepen om te gaan stemmen. De nominatie van Jan van der Meer is een mooie kans om onze prachtige groene stad en regio op de kaart te zetten!