Onlangs zijn op een perceel in Winssen 48 granaatkoppen gevonden. De granaatkoppen zijn op dezelfde locatie gevonden als de 70 granaten op 21 april. De granaatkoppen zijn woensdag 7 mei onschadelijk gemaakt door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD). Dit is gebeurd in zandwingebied de Beuningse Plas.

Geen explosieven
Granaatkoppen hebben een minimale explosieve lading en hebben als doel om het feitelijke explosief tot ontsteking te brengen. Door deze zeer geringe lading is het risico beperkt. De EOD kon daardoor de granaatkoppen meteen meenemen en tot ontploffing brengen.

Ontploffing 22 april
De eerder gevonden granaten zijn 22 april tot ontploffing gebracht in zandwingebied de Beuningse Plas. Ook nu is door de EOD gekozen voor het zandwingebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.