Voldoende beweging levert gezondheidswinst op, dat geldt zeker ook voor volwassenen en ouderen. Voor sportclubs in een gemeente als Beuningen liggen er veel kansen om volwassen sporters te werven. Op woensdag 21 mei organiseert de gemeente Beuningen daarom in het clubhuis van MHCB een bijeenkomst voor sportverenigingen, om met elkaar ideeën uit te wisselen over de ledenwerving van volwassenen.

 

Het initiatief komt van buurtsportcoaches, die door de gemeente Beuningen zijn aangesteld om de verbinding te leggen tussen zorg en sport. Volwassenen die ziek zijn (geweest) en in een zorgtraject zitten, vinden het vaak lastig om weer met sporten te starten. Terwijl dit juist extra belangrijk is. Vandaar dat tijdens de bijeenkomst wordt bekeken hoe zorgverleners en sportclubs elkaar kunnen versterken. Wat kunnen sportclubs bieden aan volwassenen in Beuningen, in het bijzonder de volwassenen die extra zorg nodig hebben? En wat kan de gezondheidszorg bieden aan sportclubs om hen te ondersteunen?

 

Op het programma staan onder meer ontwikkelingen in de gemeente Beuningen die relevant zijn voor volwassen sporters, ondersteuning door fysiotherapie, voorbeelden van sportinitiatieven en ledenwerving voor volwassenen en de ‘fittestdagen’. De bijeenkomst duurt van 19.30-21.30 uur en staat open voor alle sportclubs in Beuningen. Aanmelden kan via de mail bij Mieke van der Biezen (mvanderbiezen@ggdgelderlandzuid.nl)