Begraafplaats Heilig Landstichting opgeschikt door grafroof

Heilig Landstichting – De begraafplaats bij Heilig Landstichting is gisteren slachtoffer geworden van een roofoverval. Daarbij werden zo’n 20 beelden en ornamenten buitgemaakt. Ook is een bronzen urn met as meegenomen, het as dus van een overleden persoon. Tevens is de opslagplaats geplunderd. Wie voor deze laffe daad verantwoordelijk is, is onbekend.

Deze week zal de directie bij de politie aangifte doen van de roofoverval. Beelden en ornamenten die bij de overval niet zijn meegenomen, zijn door de medewerkers van de begraafplaats weggehaald om verdere schade te voorkomen. De directie van de begraafplaats heeft al aangegeven extra maatregelen te treffen. Daarbij valt te denken aan bewakers of extra beveiligingscamera’s.

De begraafplaats Heilig Landstichting is onderdeel van Museumpark Orientalis. Dit museumpark is aan het begin van 1900 gebouwd in opdracht van de katholieke kerk in Nederland. In het park zou het ‘heilige land’ nagebouwd worden, om te herinneren aan de tijd van Jezus Christus. Het park werd in drieën opgedeeld, met daarbij dus onder andere de begraafplaats, met als doel een inkomstenbron te hebben door grafrechten te verkopen. Deze begraafplaats is dus op brute wijze geplunderd.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.