NEC pakt opnieuw punt, nu uit bij AZ

Alkmaar/Nijmegen – NEC heeft zondagmiddag een punt mee gesnoept uit Alkmaar. In een matige wedstrijd kwamen beide teams niet verder dan 1-1. Voor NEC alweer het 14e gelijke spel in deze Eredivisie-jaargang. Voor NEC scoorde vlak voor tijd (opnieuw) Kevin Conboy. De goal van AZ kwam voort uit een penalty na een ietwat ongelukkige handsbal van Nielsen.

De beste kansen in de eerste fase van de wedstrijd waren misschien wel voor NEC. In de 17e minuut kon Castillion na een knappe actie naar binnen snijden en vrij doorlopen op de doelman van AZ, maar die wist zich in de baan van het schot te werpen. Nauwelijks een minuut later kreeg NEC opnieuw een goede kans. Jantscher schoot een afvallende bal rakelings voorlangs, waarbij Castillion net zijn teen niet meer tegen de bal wist te krijgen.

Na 30 minuten nam AZ het heft dan wel in handen, tot enorme kansen leidde dit niet. Een paar mogelijkheden werden door AZ vakkundig om zeep geholpen, maar NEC stond over het algemeen goed. Een paar minuten na rust was het dan toch raak voor AZ. Een voorzet van AZ werd eerst volledig gemist door Johannsson, maar daarna alsnog richting doel geschoten. Dat schot raakte de uitstekende hand van Nielsen, en dus ging de bal op de stip. Nielsen kreeg voor die actie slechts geel.

NEC mocht daarna blij zijn dat het de 2-0 niet tegen kreeg. Vlak voor tijd werd het zelfs gelijk. Uit een corner kopte Kevin Conboy de 1-1 binnen. Een punt leek binnen handbereik, maar Beerens kreeg vlak voor tijd alsnog een grote kans de wedstrijd in Alkmaars voordeel te beslissen. Hij stak in het centrum door de verdediging en leek binnen te schieten, maar zijn schot raakte de onderkant van de lat, en in de rebound stuitte de bal over de kleine Roy Beerens heen.

Dankzij het punt van NEC staan de Nijmegenaren nu op 3 punten van Roda JC, dat kansloos verloor bij Twente. De doelsaldo’s van Roda JC en NEC zijn op 2 wedstrijden van het einde exact in evenwicht. NEC speelt over 2 weken thuis tegen FC Twente. Roda JC ontvangt thuis FC Groningen.