Nijmegen – NEC heeft zich goed voorbereid op een eventuele degradatie aan het eind van het seizoen. Hoewel het nog niet zover is, adviseert de KNVB clubs in nood een schets te maken van de financiële huishouding bij degradatie. Degradatie kan voor een profclub vergaande gevolgen hebben. Gevolgen daarvan zijn een terugnemend aantal verkochte (seizoen)kaarten, minder sponsors, minder televisiegeld. Dit kan een club al snel miljoenen aan inkomsten schelen, vaak zo’n 40% van de begroting van een club die degradeert. 

Voor NEC is het hele plan bij degradatie dus prima in orde. De club weet zich dan in principe nog te verzekeren van redelijke inkomsten. Voor NEC geldt tevens dat de inkomsten uit tv-geld niet enorm zullen afnemen, dit komt doordat NEC in de afgelopen 10 jaar voor zichzelf een goede positie heeft verzekert op de overall ranglijst in die periode. In het volgende jaar zal bij degradatie dus een goed bedrag overblijven.

Dat er bij degradatie zal moeten worden gesnoeid in de organisatie en ook de spelersgroep staat overigens buiten kijf. De spelers met een hoog salaris zullen verkocht moeten worden. Ook binnen de organisatie zal moeten worden gereorganiseerd.

Voor NEC is lijfsbehoud in de Eredivisie uiteraard nog steeds mogelijk. De Nijmegenaren hebben met Roda JC nog een team onder zich die uit vorm lijkt. Het gaatje naar boven richting RKC en Go Ahead Eagles lijkt onoverkomelijk. De ploeg van coach Janssen zal dus alles op alles moeten zetten niet rechtstreeks te degraderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.