Nijmegen – Voedselbanken in Nijmegen en de regio gaan intensiever samenwerken. In Nijmegen en de directe omgeving zijn 4 voedselbanken actief, te weten: Nijmegen, Wijchen/Beuningen, Groesbeek/Heumen/Mook en Millingen. Deze 4 vestigingen op in zo’n kleine omgeving vraagt natuurlijk om een nauwe samenwerking. Inmiddels is dat besluit dus ook genomen. Bij deze samenwerking is het mogelijk om overschotten bij de ene voedselbank, nu te gaan verdelen over de andere voedselbanken. Dit geldt bijvoorbeeld voor aardappels of brood.

Het aantal mensen dat behoefte heeft aan voedselpakketten stijgt in de omgeving nog altijd. In Nijmegen is er een explosieve, en tegelijk treurige, toename te zien van het aantal mensen dat bij de voedselbank aanklopt. Er is in een jaar een toename zichtbaar van zo’n 20 a 30%. Vorige maand nog kwamen mensen uit de Tweede Kamer op bezoek bij de voedselbank in Nijmegen.