Matrixx Magixx ook onderuit in Leiden

Leiden – Matrixx Magixx heeft opnieuw een directe strijd verloren. In de wedstrijd om plek 5 verloren de Magixx in Leiden ruim met 87-73. Opnieuw verloor Matrixx Magixx de wedstrijd in de eerste 2 kwarten. De stand bij rust was al 45-35. Weer moesten de Wijchenaren zich vanuit een achterstand terug zien te knokken in de wedstrijd, en dit lukt in het 3e kwart ook nog wel redelijk. De ploeg liep daarin nog 6 punten in, maar met een gelijke stand in zich wist Leiden zich in het laatste kwart definitief weg te spelen van de Magixx.

Voor Matrixx Magixx was Richards goed in vorm, hij scoorde liefst 19 punten. Sihota, ook altijd goed voor veel punten, was tegen Leiden geen schim van zichzelf, hij scoorde slechts 7 punten, evenals Poels. Wellicht lag daar het verschil tussen Leiden en de Magixx. Zoals de stand nu is, zal Matrixx Magixx het in de eerste ronde van de play-offs op moeten nemen tegen nummer 3 Den Helder.