Nijmegen – In de regio Nijmegen zijn in het eerste kwartaal van 2014, 33 bedrijven failliet gegaan. Dit kostte zeker 190 mensen hun baan. Vorig jaar gingen in het eerste kwartaal nog 38 bedrijven failliet, en dit kostte toen veel meer mensen hun baan dan in het laatste kwartaal. Wat dat betreft zijn de cijfers nog steeds niet positief, maar er is wel een positieve ontwikkeling te zien. In Nijmegen zelf gingen 20 bedrijven failliet.

De regio Arnhem/Nijmegen is al enkele jaren een regio waar het aantal faillissementen hoog ligt, in de provincie Gelderland kent alleen de Achterhoek meer faillissementen. Landelijk scoort Gelderland ook al een tijd slecht als het gaat om het aantal faillissementen. Wat de reden is van het hoge percentage faillissementen in de regio Nijmegen en provincie Gelderland, is niet duidelijk te zeggen.