Nijmegen – Op het Keizer Karelplein is een paar minuten na 15.00 uur een groep van circa 50 mensen begonnen met een protestactie tegen de bezuinigingen in Nederland. De actievoerders gingen te voet de weg op om het verkeer op te houden. Er is veel politie op de been om het verkeer om te leiden. Het hele plein is voorlopig door de politie afgesloten, dit om al te veel verkeerschaos te voorkomen. Wat de actievoerders nu gaan doen is nog onbekend, ze houden zich voorlopig op rond het Rabobank-gebouw op het Keizer Karelplein.

De mensen zijn inmiddels van het plein vertrokken. Ze zijn onderweg naar de Grote Markt. Het Keizer Karelplein is inmiddels weer grotendeels opengesteld voor verkeer.

Ook op de snelweg is een protestactie gaande. Tussen Nijmegen en Arnhem ter hoogte van Velperbroek staat inmiddels een file van 2 kilometer. Het verkeer rijdt langzaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.