Nijmegen – Vanochtend kwam aan alle onzekerheid een eind: Pierre Derksen werd gekozen tot Beste Conciërge van Nijmegen. Hij ontving de prijs uit handen van onderwijswethouder Henk Beerten en D66-Kamerlid en onderwijswoordvoerder Paul van Meenen.

Juryrapport

De jury, bestaande uit onderwijsbestuurder Dirck van Bennekom, Rombout Jas (School’s Cool) en onderwijswethouder Henk Beerten, koos uit alle inzendingen voor Derksen als winnaar: ‘Van alle genomineerden waren er veruit de meeste aanbevelingen voor Pierre’, zo blijkt uit het rapport. ‘Uit de nominaties blijkt dat hij gewaardeerd wordt door zowel leerlingen als collega’s. De jury is van mening dat Pierre een toegankelijke en zelfbewuste conciërge is met een duidelijke taakopvatting. Daarnaast waardeert de jury dat hij naast een goede invulling van zijn kerntaken als conciërge, ook nog eens leiding geeft aan de musicalgroep van de school.’

Bescheiden conciërge

Omringd door leerlingen, docenten, raadsleden en de wethouder, bleef de bescheiden Derksen nuchter onder zijn uitverkiezing: ‘Veel mensen hebben me blijkbaar aanbevolen, dus dan zal het wel terecht zijn.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.