Nijmegen – D66 is niet bereid om tafel te gaan met de 2 grootste partijen van Nijmegen, SP en GroenLinks. Dit is gisteren duidelijk geworden op het Stadhuis in Nijmegen. SP en Groenlinks hebben hun teleurstelling uitgesproken over het feit dat D66 niet eens in gesprek wil met beide partijen. Volgens D66 zelf is met name SP het probleem. SP zou op punten als zorg en lokale lasten ver afzitten van de jonge Democraten66.

De coalitiegesprekken zijn nu over het weekend heen getild. Of de SP en GroenLinks nog een geschikte coalitie kunnen smeden, valt te bezien. Eerder gaven PvdA, VVD en CDA aan meer te zien in een gematigder middenkabinet. Deze partijen gaan hierdoor volledig voorbij aan de stem van het volk, die duidelijk is geweest in de keuze voor SP en GroenLinks. De onderhandelingen kunnen zodoende nog wel even duren. Als er geen akkoord blijkt te komen, dan kan de coalitie wellicht verder als minderheidskabinet met eventueel de andere lokaal gerichte partijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.