De ChristenUnie Nijmegen hield op 4 maart 2014 een actie op Centraal Station Nijmegen. Vrouwen werd de vraag voorgelegd of ze wel eens hebben overwogen prostituee te worden. Gewoon als bijbaan. Een baan met veel sociale en seksuele contacten en redelijke verdiensten. De vraag wekte veel argwanende blikken op. Van de 131 respondenten hadden er 130 nog nooit overwogen prostituee te worden. Een van de vrouwen waar de ChristenUnie Nijmegen mee in gesprek raakte was zelf ex-prostituee. De vrouw getuigde dat prostitutie voor haar een laatste noodoplossing was, omdat er geen alternatieven voorhanden waren.  De wens van de ChristenUnie iets te doen voor vrouwen die gedwongen door mensen of omstandigheden in de prostitutie werken was voor haar reden haar stem te geven aan de ChristenUnie. Met de actie heeft de ChristenUnie Nijmegen aandacht gevraagd voor de prostitutiebranche in Nijmegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.