Nijmegen – Net als in het voorgaande weekeinde gaat aankomende zondag het CDA Nijmegen ‘op campagne’ bij meerdere Nijmeegse sportverenigingen. Oud-staatssecretaris Clémence Ross zal de Nijmeegse CDA-delegatie deze dag komen versterken. De afgelopen jaren was zij directeur van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en momenteel is zij werkzaam als manager vrouwenvoetbal bij de KNVB. Clemence Ross zal zondag onder andere de aftrap verrichten bij een wedstrijd van een dameselftal van v.v. Trekvogels.

Het CDA Nijmegen richt zijn vizier al jaren op het gemeentelijke sportbeleid voor zowel topsport als breedtesport. Sport is volgens ons de plek waar mensen elkaar ontmoeten, daar wordt dus de samenleving gemaakt. Daarom willen we geen onnodige lasten voor sportclubs. Veel Nijmeegse sportclubs drijven op het enthousiasme van vrijwilligers die zich gezamenlijk willen inzetten om voor hun club het onderste uit de kan te halen. De gemeente moet daarin een faciliterende rol spelen, en vooral geen belemmerende. Daarom heeft het CDA zich de afgelopen jaren hard gemaakt voor het behoud van de OZB-compensatie voor sportclubs en het tegengaan van het berekenen van kosten voor het aanvragen van een vergunning voor reclameborden. Dat zullen we blijven doen.

Het CDA blijft ondanks de moeilijke economische tijden investeren in sport. Wij kiezen hierbij voor doelmatige, multifunctionele accommodaties: het buurthuis van de toekomst Een initiatief van het CDA Den Haag dat werkt omdat er geinversteerd wordt in mensen in plaats van stenen. Lijsttrekker CDA Mark Buck: “We inversteren in sport, en sportend Nijmegen. We sluiten geen zwembaden en willen sport toegankelijk houden voor iedereen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.