De carnavalsoptocht in Malden(de 1e in de regio) zal dit jaar gepaard gaan met strenge controles. Carnavalsvereniging ‘de dwarsliggers’ heeft dit aangekondigd in de aanloop naar de optocht aanstaande zaterdag. Zo geldt er een alcoholverbod op of direct naast de versierde wagens. Lopende deelnemers aan de optocht mogen overigens wel gewoon drinken. Daarnaast moet de muziek passend zijn en mag het volume niet te hoog staan. Tevens is dit jaar voor het eerst de alcoholleeftijd verhoogd van 16 naar 18 jaar.

De meeste van de regels gelden uiteraard al jaren in Malden, toch zijn er elk jaar weer mensen die zich hier niet aan houden. Daarom worden dit jaar flyers uitgedeeld aan de deelnemers en mensen langs de route. Dit is de afspraak die is gemaakt met de burgemeester van Nijmegen. Wie zich niet aan de regels houdt, loopt het risico uit de optocht te worden gehaald.

Tot slot staat natuurlijk het feestvieren centraal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.