Rob Jaspers is Nijmegenaar van het jaar 2013. Een stadsbrede jury verkoos hem boven de andere genomineerden Theo Adriaansen en Ronald Veerbeek.

Burgemeester Bruls en Roland van der Hoek, Nijmegenaar van het jaar 2012, maakten de winnaar bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nijmegen.

Rob Jaspers volgt  het wel en wee van Nijmegen al jaren als verslaggever van De Gelderlander. In 2013 startte hij een nieuw project, de rondvaarten op de Pannenkoekenboot waaraan inmiddels meer dan 6000 mensen aan hebben deelgenomen. Zonder uitzondering stapten zij allemaal een stuk wijzer van de boot af dan ze er op kwamen. Rob vertelt tijdens de rondvaarten over alle ontwikkelingen rond de Waal bij Nijmegen: Waalkade, De Oversteek, de dijkteruglegging en de nevengeul. De rondvaarten zijn door hem helemaal zelf bedacht, georganiseerd en uitgevoerd. Ook in 2014 zal hij zijn tochten voortzetten.

Eerdere winnaars

De titel Nijmegenaar is eerder gegaan naar Said Achouitar (Initiatiefnemer vrijwilligersproject Futsal Chabbab), prof. dr. Sijbrand de Jong (Initiatiefnemer Cosmic Sensation dat Academische Jaarprijs 2009 won), Mia Schoffelen (oprichter Nijmeegse School’s Cool), prof. dr. Bas Bloem (Zorgheld van het Jaar 2011) en Roland van der Hoek (bestuurslid van Nijmegen4KidsRights)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.