GroenLinks roept wethouder op regie te nemen
Verdeeldheid over nieuwbouwplan Brakkenstein onwenselijk

GroenLinks Nijmegen roept vandaag de wethouder voor Onderwijs op regie te nemen in het conflict over de nieuwbouw van basisschool Brakkenstein. Aanleiding hiervoor is de informatieavond afgelopen maandagavond in de wijk en de reacties van partijen hierop vandaag in de Gelderlander. Fractievoorzitter Pepijn Boekhorst: “Er zijn grote zorgen in de wijk en bij ouders over de verkeersveiligheid van het nieuwbouwplan. Tegelijk snappen wij de financiële zorgen van het schoolbestuur. Wij vinden dat de wethouder moet zorgen dat partijen de stellingen verlaten en samen op zoek gaan naar een goede oplossing. Dit gesprek moet er op korte termijn komen!”

Het schoolbestuur heeft een plan ontwikkeld voor een nieuwe locatie aan de Heijendaalseweg. Afgelopen maandagavond hebben zo’n 200 bewoners en ouders hun zorgen geuit hierover. Ook zijn er verschillende alternatieven aangedragen. Tot nu toe verloopt het gesprek hierover tussen bestuur, ouders en wijk erg moeizaam.

Schriftelijke vragen
Gisteren ontving GroenLinks de antwoorden op schriftelijke vragen die de partij november vorig jaar stelde. Hierin geeft de wethouder aan dat voor de vergunningverlening van het nieuwbouwplan uitstel is gevraagd tot 24 februari 2014. Pepijn Boekhorst: “als de wethouder zorgt dat partijen voor die tijd constructief in overleg gaan, is de kans groot dat we een beter en veiliger plan krijgen. Zijn rol als regisseur is gezien het proces tot nu toe, daarbij van groot belang.”

Auto’s van het schoolplein
GroenLinks verwacht dat door overleg de plannen worden aangepast. Boekhorst: “Het is gevaarlijk en onwenselijk dat autoverkeer op het schoolplein komt tijdens het halen en brengen van kinderen. We begrijpen niet dat het college stelt dat dit een veilige oplossing is. De oproep van ouders en bewoners om de zogeheten zoen & zoef zone van tafel te halen, ondersteunen wij volledig!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.