Kandidaat-lijsttrekker van de PvdA Robbert Baruch zegt dat hij de Europese politiek en die van de regio Nijmegen meer aan elkaar wil verbinden. Europese wetten gelden hier en ze moeten dus ook hier besproken worden.

Het grootste gedeelte van het Europees beleid wordt lokaal uitgevoerd. Inwoners van Nederland, bedrijven, lokale en landelijke politici moeten dan ook meer betrokken worden bij de Europese politiek. Daarnaast mogen we vaker Nederlandse belangen in Brussel verdedigen, zodat we ook zichtbaar voor Nederlandse belangen opkomen.

Onze havens, onze infrastructuur, onze export zijn belangrijk voor Europa én voor Nederland. Daar mogen we best trots op zijn, en die versterken. Veel zaken die hier spelen, zijn Europees relevant. Daarnaast wordt door Europa hier, samen met de lokale overheden geïnvesteerd: zo krijgt het UMC St Radboud 3.5 miljoen euro om onderzoek te doen naar een nieuw medicijn dat zou kunnen worden ingezet tegen bijvoorbeeld Alzheimer en MS.

Om de Europese politiek beter te laten aansluiten op de lokale, is het ook belangrijk lokale ervaringen te delen in Brussel. Baruch wil op deze manier Europese en lokale politiek beter op elkaar aan laten sluiten.

Helaas maken lokale overheden nog steeds te weinig gebruik van sommige mogelijkheden die Europa biedt. Wanneer Nijmegen met creatieve ideeën komt kunnen zij als regio sterk profiteren van bijvoorbeeld Europese subsidies en de extra handel en dat heeft deze regio nu hard nodig. Robbert Baruch: “Ik wil samenwerken met de lokale overheden zoals de regio Nijmegen, zodat de Europese fondsen beter op lokaal niveau worden ingezet.”

2 thoughts on “Robbert Baruch wil zich inzetten voor de regio Nijmegen”
  1. Beste redactie,

    het gaat echt niet om wat een willekeurige euro-parlementariër doet voor Nijmegen, maar of wij willen versterken wat de EU voor ons al gedaan heeft. Maar het klopt een stem op de PvdA en Robbert Baruch helpt voor rechtvaardigheid, een stevigere relatie tussen lokaal en de EU.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.