Lieke Wolf, Lotte Smeenge, Mare Dekkers (allen 9 jaar)

Nadat de hond van Lieke werd opgehaald door de dierenambulance voelde zij zich hier erg bij betrokken. Samen met haar vriendinnen Lotte en Mare zijn ze maanden bezig geweest om geld op te halen voor dierenambulance Nijmegen door zelfgemaakte armbandjes te verkopen en door het ophalen van lege flessen. De meiden hebben al € 200,00 bij elkaar gewerkt opdat de dierenambulance nog meer dieren kan helpen.

Pascal Leensen (12 jaar)

Pascal vrolijkt iedereen op met zijn humor en positieve woorden ondanks zijn handicap. Pascal is grotendeels verlamd en zit in een rolstoel. Hij zat tot en met groep 7 op Basisschool Klein Heyendaal maar omdat het leren lopen teveel aandacht vraagt zit hij nu op de Sint Maartensschool. Pascal klaagde nooit, wilde altijd meedoen en met zijn doorzettingsvermogen is hij een voorbeeld voor iedereen. Zijn hele ‘oude’ klas vindt Pascal een echte held die het verdient om in het zonnetje te worden gezet.

Jimmy Jansen (10 jaar)

Al vanaf jonge leeftijd is fietscross Jimmy’s lust en leven. Na een valpartij werd geconstateerd dat Jimmy maar een werkende nier had. In januari 2012 is zijn niet werkende nier verwijderd en in april begon het nieuwe bmx-seizoen weer. Ondanks zijn zware operatie heeft Jimmy vorig jaar alle wedstrijden gewonnen. Dit jaar is Jimmy ook Nederlands kampioen geworden en hij werd 6e bij de Wereldkampioenschappen in Nieuw-Zeeland.

Luke de Bakker (11 jaar)

In het voorjaar van 2011 kreeg Luke te horen dat haar oom Sander ernstig ziek was en dat de artsen niks meer voor hem konden doen. Haar oom liet het er niet bij zitten en ging op zoek naar manieren om zijn ziekte te verslaan. Hij vond een therapie die waarschijnlijk niet kon genezen maar hem wel extra tijd gaf. Deze therapie was duur en de verzekering betaalde niet. Luke wist raad: ze ging knutselwerkjes verkopen en maakte ook schilderen voor de verkoop. De opbrengst ging naar de door de familie opgerichte stichting No Guts No Glory (NGNG). Oom Sander is in juli 2011 helaas overleden maar de stichting en zeker ook Luke gaat door. Ze is een echt NGNG-boegbeeld en zamelt geld in waar ze kan tijdens benefietconcerten en op school. Zo heeft ze meer dan € 200,00 opgehaald met de verkoop van polsbandjes aan klasgenoten. Lukes inzet heeft haar geholpen om verdriet te mogen voelen en te beseffen dat je altijd kansen moet grijpen.

Amira Willighagen (9 jaar)

Amira zong bij het tv-programma Holland’s Got Talent  het klassieke nummer ‘O Mio Babbino Caro’ en zij overrompelde de jury zodanig dat zij een golden ticket in de wacht sleepte met haar optreden en direct door mag naar de liveshows. Met deze prestatie zet Amira Nijmegen op de kaart.

Job, Pien en Puck van Mierlo (11, 9 en 13 jaar)

Job, Pien en Puck zagen hun oom op televisie bij een inzamelactie van Douwe Egberts-koffiepunten voor de Voedselbank in Voorburg. De punten konden worden omgewisseld voor koffie. De kinderen raakten in de ban van de Voedselbank en gingen punten inzamelen voor de eigen Nijmeegse voedselbank onder het motto: “die hebben ook hulp nodig en wij hebben toch kerstvakantie!”. Met dank aan Job, Pien en Puck kreeg de Nijmeegse voedselbank eind januari van dit jaar een donatie van 350 pakken koffie. En de inzameling was hiermee niet teneinde want de actie werd opgepakt door de lokale media en vele stadsgenoten en dit jaar zijn er alweer 300.000 punten afgeleverd bij de Voedselbank.

Brad Brouwer (9 jaar)

Brad heeft twee jaar lang op bewonderenswaardige manier voor zijn zieke moeder gezorgd. Zijn moeder overleed op 29 juni van dit jaar aan kanker. Brad deed werkelijk alles voor haar; Brad liep met haar aan de hand, maakte lekkere dingetjes voor haar, stopte haar onder en knuffelde haar. Tot slot zong hij in het crematorium voor zijn moeder het lied ‘Achtste groepers huilen niet’ van Kim-Lyan van der Mey. Wat zou Brads moeder trots zijn op zijn kinderlintje.

Stijn Brouwer (11 jaar)

Stijn bedacht om van de jaarlijkse sportdag van zijn school Basisschool De Hazekamp een sponsoractiviteit te maken. Bij elk sportonderdeel sneuvelde persoonlijke records van de kinderen wat in totaal een bedrag van € 711,86 opleverde voor Kika. Stijns gedachte achter het doel was eenvoudig: ‘Je zou het ook fijn vinden dat mensen jou helpen als je kanker hebt’. Stijn heeft de hele organisatie zelf ter hand genomen, wat natuurlijk een mooie combinatie van eigen initiatief, creativiteit én doorzettingsvermogen is!

Kinderlintjes

Helden zijn er in alle soorten en maten. Volwassenen krijgen een onderscheiding van de koningin of de burgemeester. Maar er zijn ook jonge helden die niet in de schijnwerpers komen te staan, terwijl ze zich wèl op een heel bijzondere manier inzetten voor anderen of voor de stad. Nijmegen is trots op deze kinderen en vindt dan ook dat zij een lintje verdienen.

Sinds 2006 verrast de burgemeester daarom jonge helden met een Kinderlintje. De Kinderlintjes zijn bedoeld voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar die zich op eigen initiatief belangeloos inzetten voor Nijmegen of voor Nijmegenaren en een bijzondere prestatie hebben geleverd voor de samenleving of de stad waardoor ze een voorbeeld zijn voor anderen. De jury die dit jaar bepaalde welke kinderen een lintje kregen bestaat uit: Jochem van Gelder (Nederlands grootste kindervriend van televisie), Frederik Peters (jong Nijmeegs raadslid), Naomi Alves (Nijmeegse superheld, in 2012 een kinderlintje gekregen), Susan Kuijken (Nijmeegse topatleet), Roland van der Hoek (Nijmegenaar van het Jaar 2012) en Simon Mamahit ofwel Discipline (Nijmeegs rapper/muzikant). 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.