In de landelijke energiebesparingswedstrijd ‘Energy Battle’ heeft team 1 van Wijchen zeer goed gepresteerd. Dit team bestaat uit tien centrumondernemers (HEMA, Sengers Schoenen, Expert, Light Collection, De Gouden Engel, Kazen & Noten Verkleij, Eyewish, De Planeet, Maine Damesmode en de Centrummanager) die op hun thuisadres meedoen aan de wedstrijd en alert zijn op energiegebruik. De centrumondernemers blinken uit in een aanstekelijke en inspirerende prestatiedrang: zij tipten elkaar op energiebesparende aanbiedingen die in het Wijchens centrum te koop zijn. Van LED-verlichting en kaarsen tot energiezuinige wit- en bruingoed en zelfs pantoffels voor warme voeten. Zij laten energiebesparing hand in hand gaan met aandacht voor comfort. Team 1 gaat in de landelijke wedstrijd deels aan kop door 23 procent minder stroom en 50 procent minder gas te gebruiken. Dit is onder andere gelukt door zeer bewust om te gaan met energie.

Ondertussen heeft team 1 het stokje overgedragen aan team 2. Het tweede Wijchense team bestaat uit tien inwoners uit Hernen en Leur. Team 1 heeft hen praktische ervaringen en bespaartips meegegeven. Vol goede moed probeert het energiebewuste Hernense / Leurse team vanaf 18 november de prestaties van team 1 te verbeteren. En daarmee Wijchen in de landelijke wedstrijd op de kaart te zetten. Team 2 borduurt voort op een lokale energiebewuste basis van aandacht voor energiebesparing via Zonnedorp Hernen en het Leurse Dorp In Bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.