11 juni: Krachtstokken en verdwijncapes voor kinderen

Woensdag 11 juni zijn kinderen welkom bij Het Dijkmagazijn voor een inspannende en ontspannende kracht-en-rust tocht in de uiterwaarden. Kracht-en-rust deskundige Irma Soetekouw trekt een stoer pak aan en laat je zien hoe je met zelfgevonden stokken je krachten verkent. En die van anderen. En met speciale verdwijncapes tover je al je drukte en energie weer om tot rust en stille kracht.

 

Irma Soetekouw heeft de kunst afgekeken van gevechtssporten en zelfverdediging. Maar als je denkt dat je met blauwe plekken of slaperig naar huis gaat, heb je het mis. Je maakt juist hele langzame bewegingen. Je probeert eerst mee te gaan met de bewegingen van je ‘tegenstander’. Maar daarna probeer je die ‘tegenstander’ uit zijn evenwicht te halen. Het behouden van je eigen evenwicht is dus heel belangrijk. Dat lukt aleen als je tegelijkertijd ontspannen bent en toch goed oplet. Daarvoor heeft Irma Soetekouw spannende oefeningen bedacht, speciaal voor kinderen. Bijvoorbeeld eerst zelf stokken zoeken in de uiterwaard en daarnmee elkaars krachten meten. Of bijvoorbeeld  heel langzaam op een helling lopen met  hoog opgetrokken benen. Dat is een goede manier om te leren om je evenwicht te bewaren. Na afloop van alle oefeningen kom je helmaal tot rust in speciale verdwijncapes. Laat jezelf onderdompelen in de natuur zodat je even helemaal verdwijnt.

 

Deze WAALWOEMI-activiteit wordt mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging en Beleef de Waal. Het is voor sommige kinderen fijn als er (groot)ouders meedoen aan de activiteit. Daarom kunnen (groot)ouders gratis deelnemen. Per keer krijgen de eerste vier 4 begeleidende ouders voor hun inzet een vrijkaartje ter waarde van 2,50 voor hun kind voor een volgende activiteit.

 

Krachtstokken en verdwijncapes, woensdag  11 juni  van 14.00 uur tot 16.00 uur, deelname  € 3,50 per kind vanaf 8 jaar. Het Dijkmagazijn, Dijk 41 (Hoek Waardhuizenstraat), Beuningen. Eventueel reserveren kan via  tel: 024-6777000 ofdijkmagazijn@hetnet.nl. Zie ook  www.hetdijkmagazijn.nl

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.