Bezoekerspaviljoen Green Capital opent

Het bezoekerspaviljoen op het Nijmeegse plein Kelfkensbos is vanaf vrijdagmiddag 17.00 uur geopend voor publiek. Hier herrees het bijzondere ontwerp van de Vlaamse architect Chris Poulissen. Het tijdelijke bouwwerk voor European Green Capital 2018 is vanaf dan dagelijks open voor iedereen die informatie wil over Green Capital.

Paviljoen
Het paviljoen heeft een krachtige uitstraling en is na een jaar eenvoudig te demonteren en elders her te gebruiken. De inrichting is volledig van hergebruikt materiaal en de buitenkant is gemaakt van boomstammen. Zonnepanelen zorgen voor de energievoorziening. Het paviljoen is ook het startpunt voor excursies door de stad. Vanaf vrijdag zijn ook diverse Groene Routes beschikbaar.

Architect
Architect Chris Poulissen is in Nijmegen onder meer bekend van stadsbrug De Oversteek. Jordan Artisan (Made in Nijmegen) staat samen met ambachtslieden en designers uit Nijmegen garant voor de circulaire inrichting. Het paviljoen is ook mogelijk gemaakt door een aantal ondernemers die het belang van duurzaamheid en innovatie onderstrepen.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.