Fusie INR Trombosedienst en CWZ per 1 januari 2014 definitief

De eerder dit jaar aangekondigde fusie tussen het CWZ en de INR Trombosedienst voor Arnhem, Nijmegen, Over-Betuwe en omstreken (INRTD) gaat definitief door. Per 1 januari 2014 vormt de INRTD een juridisch zelfstandige zorgunit binnen het CWZ. De eigen identiteit van de INR Trombosedienst blijft daarbij behouden en voor de cliënten in de betreffende regio’s verandert er vooralsnog niets.

Binnen het CWZ krijgt de INRTD een belangrijke rol bij het antistollingsbeleid. Daarnaast zien de fusiepartners kansen om nieuwe zorgvormen te ontwikkelen die de zorg dichter bij de patiënt kan brengen. Bijvoorbeeld door mensen vaker thuis zorg te bieden, in plaats van in het ziekenhuis. 

Voordelen van de fusie

Beide partijen zien grote voordelen in de fusie. Ze kennen elkaar al lang: het laboratorium van het CWZ en de INRTD werken al jaren nauw samen. Uitbreiding van de samenwerking biedt mogelijkheden om processen efficiënter (en dus goedkoper) in te richten. Ook kan de dienstverlening worden verbeterd. Voor sommige patiëntengroepen is het bijvoorbeeld mogelijk om de voorbereiding op een (dag)behandeling of een controle thuis te laten plaatsvinden, in plaats van in het ziekenhuis. Dit kan zo worden ingericht dat het zowel voor de patiënt als voor het ziekenhuis tijd en kosten bespaart. Dit alles in goed overleg met de huisarts en thuiszorg.

Voor de INRTD is het ook belangrijk dat men nieuwe wegen kan inslaan. De vraag naar de traditionele trombosezorg neemt door nieuwe ontwikkelingen op het gebied van antistollingsmedicatie op termijn af. Door deze fusie blijft echter de deskundige antistollingszorg in onze regio behouden.

Organisatorisch

Het samenvoegen van beide organisaties heeft uiteraard gevolgen voor werkzaamheden en dus voor medewerkers. Duidelijk is dat er geen arbeidsplaatsen verloren gaan. Voor medewerkers die mogelijk van baan moeten veranderen, is in samenspraak met onder meer de vakbonden een sociaal plan uitgewerkt.

De hoofdlocatie van de INRTD blijft voorlopig nog gesitueerd op het Geert Grooteplein in Nijmegen, maar zal uiteindelijk verhuizen naar het terrein van het CWZ.  De nevenlocaties in Arnhem en Zevenaar en alle bloedafname poli’s blijven op hun huidige plek.

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.