Vacature Vrijwilliger Actief

Vrijwilliger Actief in Nijmegen

Vrijwilligers

Wat bieden wij onze vrijwilligers

Allereerst bieden we onze vrijwilligers een fijne en prachtige plek, en een goede werksfeer. Praktisch bieden we verder:

  • een aansprakelijkheidsverzekering
  • eenmaal per jaar een vrijwilligersuitje
  • theoretische en praktische kennisverdieping
  • Nieuwjaarsborrel

Wil je als vrijwilliger in onze natuurtuin komen werken, neem dan telefonisch contact met ons op () of mail ons: . Je kunt ook via Gelderse Handen informatie opvragen en je aanmelden.

Educatie-vrijwilligers

Op ons terrein in de Natuurtuin worden buitenlessen gegeven voor kinderen van basis- en voortgezet onderwijs. De belangrijkste doelstelling daarbij is verwondering op te wekken en een basis te scheppen voor verbondenheid met de natuur om hen heen. We werken met lesprogramma's waarin het accent sterk ligt op werken met de zintuigen, zelf ontdekken en werken vanuit een avontuurlijke sfeer. In de Natuurtuin komen jaarlijks tussen 4000 en 5000 kinderen tussen 4 en 12 jaar om met hun klas lessen in en over de natuur te krijgen. De lessen zijn aangepast aan de verschillende leeftijden, en verbonden aan het betreffende seizoen. Hoewel de kinderen zelfstandig de opdrachten kunnen uitvoeren, blijft enige assistentie vaak wel nodig. Hiervoor hoef je geen 500 planten bij naam te kennen of alles te weten over insecten. Het belangrijkste is vooral dat je het leuk vindt om buiten in de natuur te werken en om te gaan met kinderen. Alle kennis en ervaringen over kinderen en natuur zijn uiteraard meegenomen, maar gebrek daaraan hoeft je zeker niet af te schrikken om bij ons als vrijwilliger actief te zijn. Je voornaamste taak is: sturend optreden als ouders of kinderen niet goed uit de voeten kunnen met een bepaalde opdracht, of aanvullende ideeën aanreiken. Incidenteel kan het voorkomen dat je zelf met een groepje kinderen rondloopt.

Als educatie-vrijwillig(st)er begeleid je met tweeën de les. Je ontvangt de klas (met leerkracht en eventueel ouders), en leidt de les in. Vervolgens begeleid je de kinderen waar nodig.

Kennis van de natuur is wel fijn, maar zeker niet vereist. Wèl nodig zijn: zin om buiten te werken, een redelijke conditie (wat spierkracht is ook erg fijn), in staat zijn samen te werken en verantwoordelijk om te gaan met de taken.

Het kruiden- en bloementuinteam onderhoudt deze 'pluk-tuin'.

Functie:actief vrijwilliger
Startdatum:05-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:Lagere school
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vrijwilliger Actief Stichting Edukatieve Natuurtuin Goffert 05-11-2023

Bekijk ook andere vacatures