Vacature Verkeerskundige

Verkeerskundige in Nijmegen

Referentienummer: SRVAC2023 Startdatum: 16-11-2023 Sluitingsdatum: 31-01-2024 Opleiding HBO Salaris Max € 5.009,- Uren 32/36 uur Afdeling Stadsrealisatie

Reageer tot en met 31-01-2024

Op de afdeling Stadsrealisatie bouwen we aan een duurzaam en sociaal Nijmegen, een stad waar mensen graag wonen en werken. De druk op de woningmarkt is hoog. Er moeten in de komende jaren veel woningen worden gebouwd, zowel in de bestaande stad als in de Waalsprong en in het Waalfront. Door de gesloten woondeals zijn daar nog twee grote ontwikkellocaties bijgekomen rondom Stationsomgeving en Winkelsteeg. En dat niet alleen: ook bedrijven en maatschappelijke instellingen willen investeren en uitbreiden. Dit alles graag in een groene en gezonde leefomgeving. Om deze ideeën en wensen te kunnen realiseren, maken wij als afdeling stedenbouwkundige- en bestemmingsplannen. Thema's als verkeer, mobiliteit en bereikbaarheid zijn een belangrijk onderdeel van deze plannen.

Jij hebt als verkeerskundige impactvol werk en gaat ons versterken op bovenstaande thema's met jouw advies over verkeerskundige situaties.

Wat ga je doen?

In deze dynamische rol maakt jouw expertise als verkeerskundige het verschil. Je krijgt de kans om:

 • Verkeersbijdragen te leveren aan bestemmingsplannen: Jouw inbreng vormt de sleutel tot een vlotte integratie van verkeersaspecten in projectontwikkelingen;
 • Creatieve (schets)ontwerpen en verkeersadviezen te creëren: Als verantwoordelijke voor (her)inrichtingen ben jij de architect van doordachte oplossingen voor wegen, parkeervoorzieningen, openbaar vervoer en fietsinfrastructuur;
 • Samen te werken met een divers team: Jouw rol strekt zich uit tot samenwerking met verkeerskundige collega's, projectteamleden en opdrachtgevers, waarbij je gezamenlijk de mobiliteitsuitdagingen van binnenstedelijke projecten aanpakt.

Je gaat aan de slag met (kleine) stedelijke (her)ontwikkelingen en draagt bij aan de inpassing van midden-geleiders, het bepalen van locaties voor snelheidsremmende voorzieningen, aanpassingen van inritten, oversteken, en de herinrichting van woonstraten.

Wie zijn wij?

Je thuisbasis wordt de afdeling Stadsrealisatie en specifiek het bureau Ruimtelijke Planvorming. Dit bureau bestaat uit ruim 50 medewerkers. De sfeer in het team is te omschrijven als laagdrempelig, open en no-nonsens.

Wat bieden wij jou?

Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart en daar belonen wij je graag voor. Benieuwd wat je ervoor terug krijgt? Lees dan verder!

 • Een mooi salaris in schaal 10! Afhankelijk van jouw ervaring ontvang je een salaris tussen de € 3.396,- en € 5.009,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar. Extra dagen bijkopen behoort dus tot de mogelijkheden.
 • Een tijdelijk contract met uitzicht op vast, voor 32 tot 36 uur per week.
 • Een hybride manier van werken. Jij past jouw werkplek en tijden aan zodat het past bij jouw functie en persoonlijke situatie.
 • Een mooi opleidingsaanbod. We bieden je de ruimte om je te kunnen blijven ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen. Zowel fysiek als digitaal. De keuze is aan jou!

Meer weten over onze arbeidsvoorwaarden?Klik dan hier

Wie zoeken wij?

Als gepassioneerde verkeerskundige ben jij de drijvende kracht achter een zelfstandige en proactieve aanpak. In je rol sta je niet alleen, want samenwerking vormt een groot deel van jouw succes. Hier zijn drie redenen waarom deze rol jou op het lijf geschreven is:

 • Samenwerken: Je omarmt het samenspel met collega's uit diverse functiegroepen en projectteams. Een intensieve samenwerking met verschillende disciplines en collega's uit het ruimtelijke en sociale domein is voor jou een bron van inspiratie;
 • Sterke communicatievaardigheden: Je brengt niet alleen structuur aan in je eigen werk, maar ondersteunt ook anderen met jouw heldere en meewerkende communicatiestijl;
 • Creatief, luisterend en gedisciplineerd: Deze woorden beschrijven jouw persoonlijkheid. Je brengt niet alleen creatieve oplossingen, maar luistert actief naar anderen en houdt met discipline de balans tussen zelfstandigheid en teamwerk.

Op jouw cv zien we graag het volgende terug:

 • Afgeronde hbo Verkeerskunde en 4 jaar ervaring: Je hebt niet alleen de kennis, maar ook de ervaring om impact te maken, bij voorkeur binnen een gemeentelijke organisatie
 • Vertrouwd met adviesprocessen en projectmatig werken: Je bent ervaren in verkeerskunde en bent bekend met de complexiteit van adviesprocessen en projectmatig werken;
 • Vaardigheid in Viastat en Microstation: Jouw technologische kennis strekt zich uit tot meer dan alleen Word en Excel. Ervaring met Viastat en Microstation zou mooi meegenomen zijn.

Waar kom je te werken?

Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart. Omdat je graag meedeint met het ritme van de stad. Als onderdeel van een bruisend geheel. Als je struint door het Kronenburgpark of uitkijkt over de Waal. Verbonden met- en verantwoordelijk voor een oude stad die niet stil kan blijven staan. Een stad met een prachtige historie en een nog mooiere toekomst. Want hier blijven mensen zichzelf keer op keer uitvinden. Hier is ruimte om te experimenteren en van elkaar te leren. Je krijgt het vertrouwen om je werk op jouw manier te doen. Zodat de oudste stad van Nederland voorop blijft lopen. Zonder daarbij iemand achter te laten. Want Nijmegen is van ons. Voor iedereen met hart voor de stad. En oog voor de toekomst.

Maakt jouw hart een sprongetje bij het lezen van deze vacature? Solliciteer dan direct! Je kan reageren tot en met 31 januari 2024. Bij interesse nemen we tussentijds contact met je op.

Heb je toch nog vragen? Henk Jan Jansen van Doorn, Manager bureau Ruimtelijke Planvorming vertelt je graag meer. Je kunt hem bereiken via: of . Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met , : of .Functie:verkeerskundige
Startdatum:16-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3396 – 5009
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Verkeerskundige Gemeente Nijmegen 16-11-2023

Bekijk ook andere vacatures