Vacature Traineeship Informatiemanagement Overheid regio Nijmegen

Traineeship Informatiemanagement Overheid regio Nijmegen in Nijmegen

Wat ga je doen binnen dit traineeship bij de overheid?

Binnen het Traineeship Informatiemanagement Overheid ga jij aan de slag met de optimalisatie van digitale informatiestromen. Iedereen is het tegenwoordig gewend om gewenste informatie binnen een paar seconde beschikbaar te hebben. Informatie moet zodanig worden verwerkt dat ze op de juiste plek en voor de juiste personen toegankelijk is. Zo regel jij als informatiemanager dat je met trots kan vertellen dat je beste vriend alles omtrent een verhuizing volledig online heeft geregeld bij zijn gemeente, vroeger moet je hiervoor nog 3 keer naar het gemeentehuis. Jouw werk is tastbaar en zinvol. Voor iedereen. Hoe gaaf is dat!

Wie zijn wij?

Wij zijn Akkodis Academy, dé ontwikkelaar van traineeships binnen de overheid op het gebied van Informatiemanagement. De wereld van de overheid en informatiemanagement verandert. Decentralisaties en fusies aan de ene kant, digitalisering, big data en cybersecurity aan de andere kant. Binnen dit traineeship ga je hier mee aan de slag.

Klinkt leuk hè, maar hoe ziet je dag er dan uit?

In je eerste week van je traineeship start je direct op je eerste opdracht bij de overheid. Je eerste klus is vaak wat meer uitvoerend van aard. Logisch ook, want je moet nog veel leren omtrent de informatiestromen en de verschillende systemen. Gelukkig heb je in het eerste blok van de vakinhoudelijke opleiding direct al veel geleerd over hoe een gemeente in elkaar zit en wat de basis is van Informatiemanagement.

In de ochtend ben je vooral bezig met het digitaal registreren van binnenkomende poststukken. Daarnaast heb je vanmiddag een meeting voor een project voor de optimalisatie van het intranet. Superleuk, omdat je in het project met veel verschillende afdelingen in contact komt en ook op een meer strategisch niveau kunt meedenken.

Vanuit de meeting heb je contact met een senior beleidsmedewerker over een nieuw project binnen het sociaal domein. Dit project gaat zich bezig houden met de implementatie van een nieuw registratiesysteem. Hier ziet de senior beleidsmedewerker op basis van jouw kwaliteiten een mooie rol voor jou ziet weggelegd.

Morgen heb je een cursusdag van je persoonlijk ontwikkeltraject waarin je veel medetrainees gaat ontmoeten. Samen leren jullie over onderwerpen als persoonlijke effectiviteit en adviesvaardigheden. Zin in!

Wat bieden wij jou?

  • Een groeitraject van 2 jaar bij verschillende opdrachtgevers binnen de publieke sector.
  • Je krijgt een vakinhoudelijke opleiding via de Bestuursacademie.
  • Daarbij volg je een persoonlijk ontwikkeltraject, voornamelijk gericht op het ontwikkelen van jouw talenten.
  • Je start met een salaris van €2400,- bruto per maand (o.b.v. 40 uur).

Wat heb je nodig om te starten in het Traineeship bij de overheid?

  • Minimaal een HBO of WO diploma, bij voorkeur met een link naar de publieke sector en/of informatiemanagement. Hierbij kan je denken aan opleidingen als Geschiedenis, Bestuurskunde, Sociologie of Psychologie.
  • We vragen een sterke affiniteit met de overheid, analytisch denken, mensen en de ambitie om je binnen de overheid te willen ontwikkelen.
  • Je hebt een rijbewijs B.

En nu… Solliciteren!

Solliciteren is simpel! Solliciteer direct en wij nemen z.s.m. contact met je op. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Nick (06-28171117)Functie:Trainee informatiespecialist
Startdatum:10-11-2023
Ervaring:Starter
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:2400 – 2650
Uren per week:32 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Traineeship Informatiemanagement Overheid regio Nijmegen Akkodis 10-11-2023

Bekijk ook andere vacatures