Vacature Taalmaatjes

Taalmaatjes in Nijmegen

Taalmaatjes

Home > Taal > Taalmaatjes

Project SamenSpraak
Voor veel nieuwe Nederlanders is het vaak moeilijk om met Nederlanders in gesprek te komen en zo Nederlands te oefenen. Hiervoor kunnen wij binnen ons project SamenSpraak vrijwilligers zoeken: taalmaatjes die één-op-één met de nieuwe inwoner van onze stad in gesprek gaan om zo beter de taal én de cultuur te leren en te begrijpen
Heb je belangstelling, zowel om een taalmaatje te krijgen, áls om taalmaatje te worden?
Stuur een mailtje naar: . Kijk ook op onderstaande filmpje naar het verhaal van een taalmaatje: https://www.youtube.com/watch?vv=9o3i63ez1Dc

Zoek je een taalmaatje?
Wil je de Nederlandse taal beter leren verstaan en (durven) spreken?
Ben je niet in Nederland geboren, kun je al wel een beetje Nederlands praten maar zou je meer willen oefenen?
Dan kun je je bij ons aanmelden om een taalmaatje te krijgen: iemand waarmee je elke week een afspraak maakt om samen Nederlands te praten. Je kunt ons bereiken door een mailtje te sturen naar: .
Wil je wel taalmaatje worden?
Lijkt het je leuk om een jaar lang regelmatig op te trekken met iemand die in een ander land is geboren, zodat die persoon makkelijker en beter Nederlands leert praten en begrijpen? Je hebt het met jouw taalmaatje ook over onze cultuur en gebruiken waardoor de nieuwe Nederlander een betere kans krijgt tot integratie in onze samenleving.
De invulling bepaal je samen en praten staat daarbij voorop. Je kunt bijv. samen naar de bibliotheek gaan, wandelen of boodschappen doen, ergens koffie gaan drinken of samen de lesstof doornemen. De "match" wordt gemaakt door de coördinatoren van SamenSpraak die daarbij kijken wat het beste aansluit bij jou en de ander.
Je kunt ons bereiken door een mailtje te sturen naar
Onze SamenSpraak coördinatoren maken dan een afspraak met je voor een kennismakingsgesprek.
Kijk voor de ervaringen van een taalmaatje op de link van het bovenstaande filmpje.

Stichting Gilde Nijmegen

TaalFunctie:taalmaatjes
Startdatum:16-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:Lagere school
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Taalmaatjes Stichting Gilde Nymegen 16-11-2023

Bekijk ook andere vacatures