Vacature Senior Projectleider Warmtenet Dukenburg

Senior Projectleider Warmtenet Dukenburg in Nijmegen

Referentienummer: VACSR2023 Startdatum: 22-11-2023 Sluitingsdatum: 03-12-2023 Opleiding HBO Salaris Max € 6.470,- Uren 32/36 uur Afdeling Stadsrealisatie

Reageer tot en met 03-12-2023

Als senior projectleider warmtenet Dukenburg heb jij hart voor duurzaamheid en zet jij je volledig in om het warmtenet voor Dukenburg te (laten) realiseren en exploiteren.

Alle Nijmeegse wijken aardgasvrij, dat is waar we in 2045 willen zijn!
Dukenburg is in 2018 door het ministerie van BZK aangewezen als proeftuin aardgasvrije wijk. Vanaf 2022 onderzoeken de gemeente Nijmegen, de woningcorporaties Portaal, Woonwaarts en Talis, de afvalenergiecentrale ARN, Firan en de provincie Gelderland of een duurzaam, betrouwbaar, publiek warmtebedrijf (conform de concept Wet Collectieve Warmte) naar delen van Dukenburg (Zwanenveld, Lankforst-Noord en nabije omgeving) haalbaar en betaalbaar kan zijn. Er wordt ingezet op een midden temperatuur-warmtenet (ca. 70⁰C) met HT-bron vanuit de ARN. We werken samen met partijen om warmtevraag en -aanbod samen te brengen.

Voor deze complexe opgave zijn we op zoek naar een senior projectleider die de lijnen uitzet, die het bestuurlijke traject rondom de keuze voor een warmte-oplossing in Dukenburg oppakt, partijen bijstaat en bijstuurt, benodigde onderzoeken uit laat voeren en interne advisering verzorgt zodat tot oprichting, realisatie en exploitatie gekomen kan worden.

Wat ga je doen?

Eind 2023 willen partijen zicht hebben hoe zij samen een publiek warmtebedrijf vorm kunnen geven. Vervolgens moet uitgewerkt worden wat een aansluiting op een warmtenet gaat kosten en moet er een warmteleverancier worden geselecteerd. In de aanloop moeten contracten en overeenkomsten opgesteld en gesloten worden. Tegelijkertijd moeten de technische voorwaarden en benodigd boven- en ondergronds ruimtegebruik uitwerkt en geregeld worden (bijvoorbeeld locatie warmteleidingen en hulpwarmtecentrale). Dit alles wordt gedaan in goed overleg met de omgeving, waardoor er straks een aanbod ontstaat dat zo veel mogelijk past bij de behoefte in het gebied. Jij werkt met de partijen toe naar onder andere samenwerkingsafspraken. De stap erna omvat het oprichten van het warmtebedrijf en het uitrollen van het warmtenet.

Je bent aan zet in de uitvoering van het integrale projectplan en zorgt voor een uitvoeringsplan voor dit project. Dit doe je in afstemming met de verschillende partijen die betrokken zijn. Je informeert de opgavemanager, de betrokken wethouder, het college en de gemeenteraad over de stand van zaken én toekomstige stappen, keuzes en risico's. Je hebt een informerende, betrokken en verbindende rol vanuit de gemeente richting samenwerkende partners en richting de betrokken interne collega's. Ook zorg je dat de diverse belangen in dit project geborgd worden, zoals het gezamenlijk belang vanuit de samenwerkingsovereenkomst maar ook het publieke belang vanuit de gemeente.

Verder:

 • Verbind je Dukenburg met andere projecten/programma's binnen de opgave Warmte en Energie en daarbuiten;
 • Draag je zorg over de verantwoording aan en kennisdeling met Nationaal programma lokale warmtetransitie en borg je de begroting Dukenburg wat betreft PAW en opgave Warmte- en Energietransitie;
 • Bewaak en zorg je voor updates omtrent kostenraming Dukenburg (intern);
 • Ben je verantwoordelijk vanuit de gemeente voor de voorbereiding van het Bestuurlijk overleg Dukenburg;
 • Geef je verbinding en kennisuitwisseling vorm richting nationale en provinciale netwerken ten behoeve van de uitvoering van het project.

Wie zijn wij?

Als senior projectleider warmtenet Dukenburg kom je te werken in het opgaveteam Warmte- en Energietransitie bij de deelopgave Warmtetransitie. En stuur jij het gemeentelijk projectteam Dukenburg aan, dat op dit moment bestaat uit omgevingsmanager, contractmanager, juridisch adviseur aanbestedingen, communicatieadviseurs, projectcontroller en een externe strategische adviseur. Binnen het opgaveteam werken betrokken collega's samen aan thema's als duurzame energie opwek, besparen en grote gebiedsontwikkelingen. Het team is te omschrijven als open, gedreven en met veel expertise. De sfeer is informeel. Je gaat daarnaast ook samenwerken met gebiedsontwikkelaars die gebiedsontwikkelingen in Dukenburg vormgeven en collega's die gemeentelijke gronden en panden beheren. Tevens ben je een verbindende schakel tussen het opgaveteam en de afdeling Stadsrealisatie. Je standplaats is de afdeling Stadsrealisatie, bureau Projectmanagement.

Wat bieden wij jou?

Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart en daar belonen wij je graag voor. Benieuwd wat je ervoor terug krijgt? Lees dan verder!

 • Een mooi salaris in schaal 12! Afhankelijk van jouw ervaring ontvang je een salaris tussen de € 4.781,- en € 6.470,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur (nog exclusief verhoging op basis van het principeakkoord nieuwe CAO).
  • Een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar. Extra dagen bijkopen behoort dus tot de mogelijkheden.
  • Een tijdelijk contract met uitzicht op vast, voor 32 tot 36 uur per week.
  • Een hybride manier van werken. Jij past jouw werkplek en tijden aan zodat het past bij jouw functie en persoonlijke situatie.
  • Een mooi opleidingsaanbod. We bieden je de ruimte om je te kunnen blijven ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen. Zowel fysiek als digitaal. De keuze is aan jou!

Meer weten over onze arbeidsvoorwaarden?Klik dan hier

Op je cv zien we graag het volgende terug:

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar ervaring als senior projectleider;
 • Ervaring met de warmtewereld en het ontwikkelen van warmtenetten in het bijzonder. Zo weet je uit ervaring hoe het inpassen van warmteprojecten verloopt;
 • Ruime ervaring met bestuurlijke besluitvormingsprocessen met bijbehorende afstemming.

Waar kom je te werken?

Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart. Omdat je graag meedeint met het ritme van de stad. Als onderdeel van een bruisend geheel. Als je struint door het Kronenburgpark of uitkijkt over de Waal. Verbonden met- en verantwoordelijk voor een oude stad die niet stil kan blijven staan. Een stad met een prachtige historie en een nog mooiere toekomst. Want hier blijven mensen zichzelf keer op keer uitvinden. Hier is ruimte om te experimenteren en van elkaar te leren. Je krijgt het vertrouwen om je werk op jouw manier te doen. Zodat de oudste stad van Nederland voorop blijft lopen. Zonder daarbij iemand achter te laten. Want Nijmegen is van ons. Voor iedereen met hart voor de stad. En oog voor de toekomst.

Maakt jouw hart een sprongetje bij het lezen van deze vacature? Solliciteer dan direct! Je kan reageren tot en met 3 december 2023. De gesprekken worden gevoerd in week 50.

Heb je toch nog vragen? , of Bertine Schouten, opgavemanager Warmte- en Energietransitie vertellen je graag meer! Je kan Hans bereiken via: / . Bertine kun je bereiken via / .Functie:projectleider warmtenet dukenburg
Startdatum:31-10-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4781 – 6470
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Senior Projectleider Warmtenet Dukenburg Gemeente Nijmegen 31-10-2023

Bekijk ook andere vacatures