Vacature Senior Optical Design Engineer

Senior Optical Design Engineer in Nijmegen

Senior Optical Design Engineer

Nijmegen Development & Engineering

Delen:

Wat we samen doen, is wat ons sterk maakt.

NTS is een eerstelijns contractfabrikant die complexe (opto)mechatronische systemen en modules ontwikkelt, produceert en assembleert. In onze gespecialiseerde vestiging, NTS Optel, richten we ons op het ontwerp en de assemblage van klantspecifieke optomechanica op het gebied van verlichtingsoplossingen, imaging-oplossingen, sensoroplossingen, laserstraallevering en geïntegreerde nanostructuur metrologie-oplossingen. We creëren klantspecifieke oplossingen met een hoge complexiteit en zijn actief op de markt van halfgeleiders, analyseapparatuur, gezondheidszorg en industrie.

NTS Optel is een verticaal geïntegreerde onderneming waar ontwikkeling en assemblage nauw met elkaar zijn verweven. Op onze afdeling Development & Engineering werken uitstekend gekwalificeerde Optical, Software, Electronics en Mechanical Engineers (master- of Ph-niveauD) die nauw samenwerken met ons assemblageteam vol gekwalificeerde engineers op het gebied van optische assemblage. Onze culturele waarden zijn flexibiliteit, motivatie, focus en samenwerking.

Om onze groei in goede banen te leiden, zijn we op zoek naar een Senior Optical Design Engineer voor onze afdeling Development & Engineering in Nijmegen. Je rapporteer rechtstreeks aan de groepsleider. In nauwe samenwerking met de projectmanager en systeemarchitect voer je projecten uit die variëren in omvang en complexiteit. Versnel mee met ons!

Functieprofiel

 • Ontwikkelen en ontwerpen van hightech optische modules en systemen, die voor verschillende markten en toepassingen bestemd zijn.
 • Vertalen van multidisciplinaire eisen van klanten naar realiseerbare concepten. De haalbaarheid van deze concepten moet in een vroeg stadium van het project in een van onze optische laboratoria getoond worden. De eindvalidatie van de prototypes maakt ook deel uit van je werk.
 • Naast het ontwerpen van Optics (bijv. met ray-tracing/Zemax) word je soms, indien gewenst, ook betrokken bij beeld- en signaalverwerking.
 • Ervoor zorgen dat je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen in je kennisgebied.
 • Contact onderhouden met klanten, partners en leveranciers om ervoor te zorgen dat je goed begrijpt met welke uitdagingen onze klanten te maken hebben en welke oplossingen wij bieden in samenwerking met onze partners en leveranciers (in samenwerking met de systeemarchitect).
 • Op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in jouw kennisgebied.
 • Omdat je deel uitmaakt van een klein, multidisciplinair team, is er veel ruimte voor jouw ideeën en opvattingen. Je ontwikkelt niet alleen je projecten, maar ook jezelf.
 • Reizen kan deel uitmaken van deze functie. Het project begint met het ontwikkelen van een systeem voor klanten. Ook kan installatie, inbedrijfstelling en eventuele ondersteuning worden gevraagd.

Functievereisten

 • Master- of doctoraal diploma in Engineering (natuurkunde of vergelijkbaar).
 • Ten minste 8 jaar ervaring in optisch ontwerp en simulaties (bijv. Zemax of vergelijkbaar), bij voorkeur voor OEM-klanten in de markt voor hightechsystemen.
 • Een achtergrond in mechatronica, (opto-)mechanica of machinebouw is een pre.
 • Conceptuele denker met oog voor detail, creatief en gestructureerd.
 • Je kunt op hoog analytisch niveau met klanten communiceren.
 • Goed ontwikkelde communicatie- en sociale vaardigheden in combinatie met een pragmatische houding.

Jouw team

Geen dag is hetzelfde wanneer je werkt aan unieke, complexe projecten. Aan het ontwerpen en verbeteren van baanbrekende producten voor onze klanten. Jij bent degene die dagelijks werkt aan technische ontwikkelingen en oplossingen. Samen met jouw multidisciplinaire team. Je ziet mogelijkheden in wat onmogelijkheden lijken. Zowel op het gebied van mechatronica, cleanliness, optica, mechanica als software. Je bent een expert in het ontwikkelen van zeer complexe producten voor en met onze klanten. Jouw werk maakt een reëel en concreet verschil voor je collega's in de productie en montage en vooral voor onze klanten.

Jouw arbeidsvoorwaarden

Werken bij NTS betekent werken in een succesvol en dynamisch hightechbedrijf met een toonaangevende en zeer gerespecteerde marktpositie. Dat merk je meteen aan de dynamische sfeer in onze kantoren en productieomgeving. Iedereen bij NTS is gedreven om de beste te zijn in wat ze doen. We erkennen en besteden aandacht aan iedere medewerker en proactiviteit wordt zeer gewaardeerd.

Onze medewerkers zijn pioniers. Leergierige en proactieve professionals die zich willen blijven ontwikkelen. Wij maken dit mogelijk. Wij investeren in technologie en in onze medewerkers. Aangezien onze klantenportefeuille een groot aantal toonaangevende internationale bedrijven omvat, is elke opdracht uitdagend en innovatief.

Jouw unieke uitdaging bij NTS omvat ten minste de volgende voorwaarden:

 • Informele en vriendelijke werksfeer.
 • Een moderne werkomgeving waar we elkaar stimuleren om te groeien.
 • Marktconform salaris.
 • 27 vakantiedagen plus 13 ATV-dagen.

Over NTS

Bij NTS versnellen wij innovatie. Hoe doen we dit? Met onze technische expertise leveren wij (opto)mechatronische systemen en mechanische modules van A tot Z. Daarmee helpen we de technische innovaties van onze klanten te verbeteren. Wij doen dit voor klanten die actief zijn in de halfgeleider-, gezondheids-, analytische en optische industrie. NTS is betrokken bij het hele proces, van de tekentafel tot en met de testfase. Voor ons betekent "de toekomst versnellen" ook dat wij streven naar langdurige relaties met zowel onze klanten als onze medewerkers.

Interesse?

Klik op de sollicitatieknop en stuur je CV.Functie:optical design engineer
Startdatum:03-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Senior Optical Design Engineer NTS Group 03-11-2023

Bekijk ook andere vacatures