Vacature Senior Adviseur

Senior Adviseur in Nijmegen

 • Redactie Nijmegen
 • Unknown

Senior Adviseur Rivierkunde in Nijmegen

Senior adviseur rivierkunde

DeDe Maas is een grillige rivier met veel dynamiek. Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor haar beheer en dat alleen al is een enorme uitdaging. Hiernaast zijn er de uitdagingen van klimaatverandering en de modernisering van historische Maasobjecten. Zet jouw expertise in voor het beheer van de Maas en andere rivieren.

Hoe jij bijdraagt in jouw rol
Als senior adviseur rivierkunde Maas werk je aan de complexe vraagstukken en uitdagingen van het riviersysteem van de Maas. Dit doe je als onderdeel van het Team Expertise Maas van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland.

Wat is het effect van een verandering van het rivierbed op de waterstanden? Hoe kunnen wij een dynamisch riviersysteem in de toekomst goed beheren? Hoe gaan wij om met klimaatverandering en wat betekent dat voor hoogwater- en laagwatersituaties? Vanuit jouw kennis en overzicht van het vakgebied rivierkunde werk je mee bij het vinden van antwoorden op deze vragen.

Dit is waar jij voldoening uit haalt
Met je kennis van het Nederlandse rivierbeheer, waterveiligheid en modelleren zorg je dat Rijkswaterstaat zijn kerntaken nu en in de toekomst goed kan uitvoeren. Het geeft jouw energie om te weten dat je door jouw inzet hier aan bijdraagt.

Je doet dit samen met betrokken collega's en zorgt voor synergie binnen de Rijkswaterstaatketen. Als adviseur rivierkunde werk je nauw samen met andere Rijkswaterstaatsonderdelen en marktpartijen. Het geeft jouw energie om de samenwerking op te zoeken.

Je bent een doener, hebt belangstelling voor het rivierbeheer en de waterveiligheid en wilt een positieve bijdrage leveren binnen een hecht team. Door jouw inzet draag je bij aan een toekomstbestendige leefomgeving, en dat geeft jouw voldoening.


Je overziet het hele werkveld met jouw helicopterview. Je schakelt makkelijk tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau en houdt ervan om letterlijk over de grenzen te kijken en internationaal sparringpartner te zijn. Je kunt daardoor de betrokken partijen tijdig en kundig informeren en adviseren. Daarnaast zet je je proactief in om werkwijzen te verbeteren en kennis op het gebied van rivierkunde en hoogwaterveiligheid te borgen. Je ziet ook toe op de praktische vertaling van adviezen naar beheermaatregelen (asset management).

Je hebt gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en kunt acteren vanuit de verschillende rollen en posities van Rijkswaterstaat. Je bent bereid om piketdiensten te draaien en je staat tijdens calamiteiten klaar om specialistisch advies rondom de waterveiligheid en beheervraagstukken van de Maas op te stellen.

Wil je meer informatie voordat je gaat solliciteren?
Bel met , coördinator Team Expertise Maas, via .

Voldoe je (nog) niet aan alle eisen, maar heb je wel de drive en potentie om je te ontwikkelen? Ook dan nodigen we je uit om te reageren en kijken we graag samen naar de mogelijkheden. Rijkswaterstaat investeert graag in talent.

 • je hebt minimaal een hbo-diploma civiele techniek of watermanagement, of je hebt een vergelijkbare studie afgerond;
 • je hebt ervaring met vraagstukken op het gebied van waterkwaliteit en -kwantiteit;
 • je hebt ervaring met het Nederlandse rivierbeheer in relatie tot waterveiligheid;
 • je hebt ervaring met het rivierkundige instrumentarium zoals Baseline, WAQUA, Sobek en D-HYDRO.

Salaris Min €4214 - Max €6227 bruto per maand. Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek. Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Rijkswaterstaat is een aantrekkelijke werkgever. Dit komt ook tot uiting in onze arbeidsvoorwaarden.

 • een passend maandsalaris (fulltime is 36 uur per week);
 • diverse verlofregelingen en de mogelijkheid om meer of minder te werken;
 • studiefaciliteiten en persoonlijke ontwikkeling.

Je kan je arbeidsvoorwaardenpakket gedeeltelijk zelf samenstellen door het Individuele Keuze Budget (IKB) Het IKB bestaat uit geld en uren. Je kan zelf kiezen wanneer je het geld uitbetaald wilt hebben. De IKB uren kan je opnemen, deels laten uitbetalen of opsparen voor later. Ook kan je het IKB inzetten voor fiscaal vriendelijke doelen.

Wij vinden het belangrijk dat je zowel op je werk als privé lekker in je vel zit. Bij ons kan je hybride werken als je functie dat toelaat. Je kan een thuisvergoeding ontvangen en er zijn voorzieningen voor het ergonomisch inrichten van je thuiswerkplek.

 • je standplaats is Roermond en/of Maastricht. Bij Rijkswaterstaat stimuleren we het hybride werken. Werk in overleg met je leidinggevende en collega's vanuit huis of op locatie wanneer je functie dit toelaat;
 • de (online) selectiegesprekken vinden plaats op donderdag 16 november;
 • bij voldoende geschikte reacties kan de vacature eerder sluiten;
 • een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

Ben je toe aan het gesprek voor de 2e ronde of het arbeidsvoorwaardengesprek? Dan ontvangen wij je graag op locatie. Heb je dit gesprek liever online? De recruiter inventariseert wat jouw wensen zijn waarna een definitieve afspraak wordt gemaakt.


Wil jij werken bij Rijkswaterstaat binnen Zuid-Nederland (ZN)? Deze regio is verantwoordelijk voor het onderhoud, het beheer en de aanleg van (snel)wegen en hoofdvaarwegen in de provincies Noord-Brabant en Limburg. Hierbij kan je denken aan de A2, de A58, de Maas, het Wilhelminakanaal en de vele bruggen binnen dit gebied.
Hiervoor werkt ZN samen met onder andere de provincies Noord-Brabant en Limburg, gemeenten, waterschappen en natuurorganisaties. De ambitie is om als eenheid en met één werkwijze de bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid in Nederland elke dag beter te maken.


?Zuid-Nederland - district Zuidoost
Dienst Zuid-Nederland is opgedeeld in drie districten: West, Midden en Zuidoost. Het district Zuidoost is een afdeling van ca. 65 personen en is met andere overheden actief op de droge en natte taakgebieden, zoals het beheer en onderhoud van de rijks(vaar-)wegen binnen het zuidelijk gedeelte van Rijkswaterstaat Zuid-Nederland. Zij behartigen het beheer en onderhoud van de rijkswegen, tunnels, bruggen, viaducten, systemen ten behoeve van dynamisch verkeersmanagement, aanleginrichtingen, de primaire waterkeringen, vaargeulen, kanalen, stuwen, sluizen en gemalen. Hiernaast draagt het district bij aan de beleidsvoering van de regionale dienst en fungeert ze als voordeur van Rijkswaterstaat voor de communicatie met derden.

Reageer op de vacature met je cv en motivatiebrief. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen. Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt.

Voor sommige functies is een online assessment onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn.

We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een digitale selectiedag waar je maximaal twee gesprekken voert. Afhankelijk van de functie kan een rollenspel ook een onderdeel zijn van de selectiedag.

Je manager nodigt je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek (telefonisch). Je krijgt te horen waar en wanneer je kunt beginnen met je nieuwe baan bij Rijkswaterstaat.


Functie: adviseur rivierkunde Startdatum: 11-10-2023 Ervaring: Ervaren Educatielevel: HBO Contracttype: Vast Salaris: 4214 - 6227 Uren per week: 36 - 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

 1. Senior Adviseur Rivierkunde Rijkswaterstaat 11-10-2023


Functie:adviseur
Startdatum:10-10-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4214 – 6227
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Senior Adviseur Rijkswaterstaat 10-10-2023

Bekijk ook andere vacatures