Vacature Senior Adviseur Communicatie

Senior Adviseur Communicatie in Nijmegen

Senior Adviseur Communicatie (24-32 uur)

Opdrachtnummer 20689 Opdrachtgever Gemeente Nijmegen Datum 1 januari 2024 tot 28 juni 2024 Uren per week voor 28 uur per week. Status

Open

Regio Gelderland Functie type Beleids- en Adviesdiensten, Marketing en Communicatie Sluitingsdatum 15 november 2023 Verlengingsopties Ja, 2x 6 maanden.

-

Introductie

Voor de Gemeente Nijmegen zijn wij op zoek naar een Senior Adviseur Communicatie (24-32 uur).

Opdracht inhoud

Bureau Communicatie ondersteunt ons stadsbestuur en de organisatie bij communicatievraagstukken. We vinden het belangrijk om in contact te staan met de stad. Dit doen we door te luisteren en in gesprek te gaan. Jij draagt actief bij aan de ontwikkeling van gemeentebrede communicatiekaders en aan het communicatiever maken van de gemeentelijke organisatie. Je helpt zo mee aan een open relatie van het gemeentebestuur en de gemeentelijke organisatie.

Je geeft (strategisch) communicatieadvies aan onze organisatie op diverse beleidsterreinen. In een team van ruim 25 communicatieprofessionals werk je nauw samen met woordvoerders, adviseurs en medewerker.

VERANTWOORDELIJKHEDEN:

 • Je levert een bijdrage aan het gezicht van de gemeente Nijmegen naar buiten;
 • Je ontwikkelt communicatiestrategieën voor de organisatie;
 • Je stelt communicatieplannen voor organisatieonderdelen en gerichte projecten op en voert deze uit of laat deze uitvoeren;
 • Je adviseert over en begeleidt de ontwikkeling en inzet van communicatiemiddelen. Zo nodig maak je ze ook zelf;
 • Je adviseert over en begeleidt communicatie, participatie en inspraak met de stad en de wijken;
 • Je werkt mee aan de verdere professionalisering van de afdeling;
 • Je bent verantwoordelijk voor het adviseren en uitvoering geven van verschillende inhoudelijke opgaven;
 • Je bent verantwoordelijk voor de voortgang i.s.m met opdrachtgever;
 • Je bent verantwoordelijk voor een juiste prioritering van je werkzaamheden.

Competenties

 • Je bent een stevige gesprekspartner in projecten/opdrachten;
 • Je hebt innovatiekracht;
 • Je bent helder in je taalgebruik;
 • Je hebt de vaardigheid je snel nieuwe zaken eigen te maken;
 • Je bent diplomatiek, motiverend en creatief;
 • Je hebt gevoel voor humor;
 • Je bent stressbestendig;
 • Je bent in staat te prioriteren in werkzaamheden.

Eisen en wensen

 1. Je beschikt over een aantoonbaar afgeronde master op het gebied van communicatie;
 2. Je hebt aantoonbaar minimaal 2 jaar recente ervaring als Senior Communicatie Adviseur in een politiek/bestuurlijke omgeving;
 3. Je beschikt over aantoonbaar minimaal 5 jaar recente als ervaring bij een publieke organisatie verbonden aan gemeenten met 150.000+ inwoners;
 4. Je hebt aantoonbaar minimaal 5 jaar recente ervaring met communicatie via sociale en digitale media;
 5. Je beschikt over gedegen en recente ervaring op de portefeuilles Warmte & Energie, Wonen, Gezondheid, Verkiezingen, Zorg & Welzijn;
 6. Je hebt aantoonbaar goede mondelinge én schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal (minimaal B1);
 7. Je beschikt over aantoonbaar recente kennis en ervaring met werken met intervisie en Factor C;
 8. Je hebt aantoonbaar kennis van en ervaring met de stad Nijmegen en de bestuurlijke opgaven;
 9. Je geeft 2 overtuigende voorbeelden waaruit blijkt dat je kennis en ervaring hebt met social media, digitale platformen en online kanalen en Community Building.

Overige informatie

Daarom zijn we benieuwd naar wie jij bent! Reageer via de onderstaande button op deze opdracht. Nog geen profiel? Deze maak je heel makkelijk en snel aan. Nadat jij je interesse kenbaar hebt gemaakt zullen wij contact met je opnemen. Ten aanzien van referenties vragen wij: naam, bedrijf en telefoonnummer. Je wordt beoordeeld op zowel eisen als wensen. Wanneer er niet wordt voldaan aan een eis, komt je niet in aanmerking voor de opdracht (knock-out). Daarnaast wordt er beoordeeld op diverse wensen. In je aanbieding moeten eisen en wensen plus de mate waarin hieraan voldaan wordt expliciet benoemd worden. Heb je over deze opdracht of andere opdrachten vragen? Neem dan contact op via of of vul het contact formulier in.

Een indicatie van je uurtarief voor deze opdracht zien wij graag in je reactie op deze opdracht. ZP&co werkt in opdracht van de externe opdrachtgevers met uurtarieven inclusief reis en verblijfkosten, exclusief BTW.
Indien je geen ZZP'er bent kun je ook reageren. Wij bieden je dan, voor de periode van de opdracht, een marktconform salaris.
Nadere informatie verkrijgbaar bij team ZP&co . ZP&co is een bemiddelingsorganisatie/coöperatie voor ZZP'ers met een HBO+ werk-denkniveau. Wij hebben geen winstdoelstelling. Jij als Zelfstandig Professional staat centraal in onze coöperatie. Doe mee en word lid. Bedrijven die op zoek zijn naar ZZP'ers. Wij hebben ze. Met een achterban van ruim 14.000 ZZP'ers heeft de coöperatie altijd een oplossing.Functie:communicatieadviseur
Startdatum:10-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Freelance
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:24 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Senior Adviseur Communicatie Gemeente Nijmegen 10-11-2023

Bekijk ook andere vacatures