Vacature Projectmedewerker

Projectmedewerker in Nijmegen

Vacature projectmedewerker Dyslexie Centraal/Expertisecentrum Nederlands

Ben jij een echte aanpakker en heb je ervaring op het gebied van voorlichting en communicatie, en tekst-/webredactie? Wil je graag praktische ondersteuning bieden bij een mooi en uitdagend landelijk programma gericht op onderwijs en zorg voor leerlingen met leesproblemen en dyslexie? Dan zoeken we jou!

 • Deeltijd
 • Communicatie / taal / onderwijs / pedagogiek
 • HBO werk- en denkniveau
 • Nijmegen

Wat ga je doen?

Als projectmedewerker voor het project Dyslexie Centraal voer je ondersteunende taken uit. Dit gaat om zeer gevarieerde werkzaamheden die hoofdzakelijk bestaan uit voorlichtings- en communicatietaken. Het gaat hierbij in ieder geval om:

 • Tekstredactie van nieuwsbriefartikelen, nieuwsberichten, artikelen voor op de website dyslexiecentraal.nl en dyslexiehulpmiddelen.com , en andere publieksdocumenten. Onderzoekers en andere experts leveren de inhoud aan en jij zet dit om/scherpt dit aan tot publieksvriendelijke teksten.
 • Plaatsen van teksten en documenten op de verschillende websites behorende bij dit project.
 • De kwaliteit, vindbaarheid en het onderhoud van de website bewaken, onder andere door het bijhouden van een actielijst en het doorvoeren van bestaande aanbevelingen voor de verbetering van de website. Daarnaast doe je hier zelf ook aanbevelingen in en denk je mee bij de opzet en het plaatsen van artikelen.
 • Communiceren en afstemmen met websitebouwers over technische aanpassingen en updates van de website.
 • Organisatorische en administratieve ondersteuning bij online en fysieke bijeenkomsten en trainingen: zoals het klaarzetten van materialen voor een stand bij een congres, het bemannen van een stand, vragen van deelnemers beantwoorden, het versturen van uitnodigingen, herinneringen, terugkijklinks.
 • Ondersteuning in beantwoording van vragen van de Dyslexie Centraal Advieslijn (telefonisch en mailbox).
 • Backoffice (beantwoorden vragen en technische ondersteuning) bij gebruik van digitale zelfevaluatie-instrumenten (Scans)

Werkzaamheden vinden hoofdzakelijk plaats op ons kantoor in Nijmegen. In overleg is thuiswerken deels mogelijk.

Wij zijn op zoek naar

Je bent een duizendpoot die het als echte aanpakker heerlijk vindt om allerhande ondersteunende taken uit te voeren op het gebied van communicatie, voorlichting, redactie en websitebeheer. Je levert op deze manier graag een bijdrage aan een prachtig en uitdagend landelijk programma gericht op de verbetering van de ondersteuning van leerlingen met lees-, spellingproblemen en dyslexie in onderwijs en zorg. Kennis en ervaring in of van het onderwijs is een pre, maar niet vereist.

Wat bieden wij?

Je komt te werken in een werkomgeving met enthousiaste collega's die een bijdrage leveren aan verbetering van het (taal)onderwijs en de ondersteuning van leerlingen met lees- en/of spellingproblemen en dyslexie in Nederland. Gezamenlijk met ons lever je hier als projectmedewerker een belangrijke bijdrage aan.

Daarnaast bieden wij

 • Een afwisselende baan van 24-32 uur vanaf 1 januari 2024 voor een jaar.
 • Een bruto maandsalaris tussen 3072 en 4103 euro op basis van een fulltime dienstverband ingeschaald op basis van kennis en werkervaring.
 • Bij goed functioneren verlenging van het dienstverband met mogelijk uitzicht op een vast contract.
 • Een fijne werkplek op ons kantoor in Nijmegen.
 • Een goede balans tussen werk en privé.
 • Goede arbeidsvoorwaarden.

Dyslexie Centraal

Dyslexie Centraal is een langlopend project gesubsidieerd door het ministerie van OCW dat wordt uitgevoerd door het Expertisecentrum Nederlands in samenwerking met verschillende partners. Onze missie is dat "ieder kind/iedere jongere binnen het funderend onderwijs in Nederland komt tot functioneel lezen en spellen zodat het zich volwaardig kan ontplooien en kan bijdragen aan de maatschappij". Om dit te bereiken stellen wij als doel om scholen binnen de samenwerkingsverbanden po en vo, hun ketenpartners en ouders in staat te stellen om systematisch en duurzaam te werken aan preventie en het op integrale en effectieve manier aanpakken van leesproblemen, laaggeletterdheid en (ernstige) dyslexie. Om dit te bereiken voeren we verschillende activiteiten uit en stellen we betrouwbare en onafhankelijke informatie beschikbaar op dyslexiecentraal.nl .

Expertisecentrum Nederlands

Het Expertisecentrum Nederlands staat voor goed taalonderwijs en werkt aan een constante verbetering van het onderwijs in Nederland. We zijn experts in het verbinden van wetenschap en praktijk. We doen praktijkgericht- en beleidsgericht onderzoek naar effectief taalonderwijs, de rol van taal bij onderwijs- en leerprocessen en ondersteuning bij speciale leerbehoeften zoals dyslexie. De opbrengsten van dergelijk onderzoek zetten we in bij het ontwikkelen van praktische en vernieuwende handreikingen voor onderwijsprofessionals.

Dit moet je kunnen

 • Minimaal hbo-werk- en -denkniveau
 • Afgeronde opleiding in communicatie, pedagogiek, pabo of lerarenopleiding of onderwijswetenschappen
 • Proactief handelen
 • Affiniteit met (taal)onderwijs en/of leerproblemen is een pre, maar niet vereist
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands, zowel schriftelijk als mondeling
 • Je hebt ervaring met de uitvoering van redactiewerk en externe communicatie
 • Je bent digitaal vaardig en maakt je digitale systemen snel eigen

Gezocht: projectmedewerker Dyslexie Centraal/ Expertisecentrum Nederlands

Heb je interesse in deze functie? Stuur vóór 1 december 2023 een motivatiebrief en cv via de knop hieronder.

Contactpersoon

Functie:projectmedewerker
Startdatum:08-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:3072 – 4103
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Projectmedewerker Expertisecentrum Nederlands 08-11-2023

Bekijk ook andere vacatures