Première #Vilm toont de kracht van vriendschap van 101 kinderen tijdens de Nijmeegse Vierdaagse

101 kinderen die 120 kilometer van de Vierdaagse lopen en elkaar daarbij letterlijk arm in arm zingend over eindstreep slepen. Begonnen als totale vreemden gingen ze als vrienden over de finish. Hoe ontstaan vriendschappen? En waarom zijn ze belangrijk? Daarover vertellen kinderen van 11 en 12 jaar in #Vilm.

Een eigen verhaal; een eigen mening

Waar het Syrische meisje Loujein met haar 12 jaar de heldin van de Nijmeegse Vierdaagse werd op landelijk tv en radio, liep er naast haar een groep van 100 kinderen die haar in hun hart sloten. ‘Ik ben een meisje als alle anderen hoor’, zei Loujein. Precies dit is de kracht van kinderen, aldus Kindercorrespondent Tako Rietveld, tevens initiatiefnemer en teamcaptain van het #Vteam.

‘Kinderen zijn puur, eerlijk en blijven bij de kern. Daar kunnen volwassenen veel van leren. Tijdens de Vierdaagse hebben we laten zien dat kinderen meetellen en dat ze allemaal een eigen verhaal en mening hebben.’

Bij de Nijmeegse Vierdaagse kon niemand om het #Vteam heen; met hun blauwe ballonnen, hun eindeloze liedjes en hun stroom aan vlogs, blogs en foto’s die ze zelf online plaatsten. De Kindercorrespondent maakte een film over hun tocht en de ontberingen, de mooie momenten en de vriendschap die daarbij ontstond; de #Vilm.

De #Vilm gaat in premiere op zaterdag 23 september in Cinemec Nijmegen waar het #Vteam natuurlijk centraal staat. Deze keer verschijnen de kinderen niet in wandelkleding, maar in gala-outfit. Ook verschillende burgemeesters, de Vierdaagse marsleider en veteraan Bert van der Lans zijn aanwezig.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.