Pathé Nijmegen

De Pathé in Nijmegen is gevestigd aan de Willem van Arenbergstraat in Nijmegen. Een bijzondere plek, want te midden van groene weilanden en vlakbij een meer verschijnt plots een opvallend rood pand. Op deze locatie staat een geweldige bioscoop voor de inwoners van Nijmegen, maar dat niet alleen. Het is eveneens een prachtige plek voor zakelijke evenementen en congressen. 

Naast het kijken van de allernieuwste films is er in deze ruim opgezette bioscoop van alles mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan presentaties, congressen, beurzen of een masterclass. Kies je voor deze locatie dan weet je zeker dat alle facetten aanwezig zijn om er een geslaagd evenement van te maken. Naast audiovisuele ondersteuning en showlichten is ook op culinair gebied aan alles gedacht. 

Volop ruimte 

De locatie is van alle gemakken voorzien en kan ruimte bieden aan vele gasten. Er zijn maar liefst acht filmzalen gevestigd, in de allergrootste zijn 698 stoelen en er is een zaal met 4DX stoelen. In die zaal kan je genieten van een vierde dimensie. Twintig effecten zoals bewegende stoelen, geuren en weersimulaties zoals regen, wind, onweer en sneeuw maken je bioscoopbezoek nog spectaculairder. Naast 4DX zijn er eveneens zalen met IMAZ en Dolby Cinema. 

Behalve de filmzalen is er een buitenterras, een foyer met entree op de begane grond en eentje op de eerste verdieping te vinden. Daarnaast zijn er de Chaplin en Monroe foyers en twee meeting rooms. De foyers zijn ideaal voor zakelijke evenementen. Er kunnen zo’n 25 tot 600 personen in. 

Uitstekende catering 

Wanneer je een evenement of een congres organiseert in Pathé ben je ervan verzekerd dat het goed zit op het gebied van eten en drinken. De organisatie werkt samen met catering partners in de regio en met landelijke partners. Hierdoor past het aanbod op culinair gebied altijd bij het evenement. Er is van alles mogelijk denk aan lunches, borrels, diners, maar ook koffie arrangementen. 

Filmaanbod Pathé Nijmegen

Nieuwsgierig naar welke films er draaien? Op de website van Pathé Nijmegen kan je het huidige filmaanbod vinden. Diverse genres komen aan bod bij deze bioscoop zoals: komedie, actie, romantiek, maar ook Turkse en Poolse films. Daarnaast draaien er kinder- en animatiefilms en is er keuze uit ScreenX, 4DX, IMAX, Dolby Cinema en Dolby Atmos films. Om een nog duidelijker beeld te schetsen van wat er zoal draait een greep uit het aanbod van november 2020: 

Honest Thief 

Deze actiefilm gaat over Tom een bankovervaller en een romanticus. Hij besluit zichzelf aan te geven bij de FBI, omdat hij niet wil dat zijn relatie met Annie op leugens is gebaseerd. De FBI gelooft hem echter niet en gaat op nader onderzoek uit. Dat is begin van een bijzonder spel, waarbij het de vraag is wie nou de echte dieven zijn.

Horizon Line 

In deze spannende survival film zijn Sara en Jackson op weg naar een tropisch eiland. Ze zijn uitgenodigd voor een huwelijk. Ze zijn de enige passagiers aan boord van een klein vliegtuigje. Onderweg krijgt de piloot een hartaanval en dat is niet het enige ze komen ook nog eens terecht in een grote storm. 

The War With Grandpa 

The War With Grandpa is een komedie die vergelijkbaar is met de stijl van Home Alone. De rol van opa wordt gespeeld door niemand minder als Robert de Niro. In de film moet de tienjarige Peter zijn slaapkamer afstaan aan opa Jack. Dat laat hij niet zomaar gebeuren! Samen met zijn vrienden bedenkt hij plannen om opa uit zijn slaapkamer te verdrijven, maar die geeft zich niet zomaar gewonnen. 

Made in Italy 

In de comedy Made in Italy draait het verhaal om de eigenzinnige kunstenaar Robert en zijn vervreemde zoon Jack. Ze reizen af naar Italië om daar het huis van hun overleden echtgenote en moeder te verkopen. De eens zo prachtige villa treffen ze helemaal verwaarloosd aan. Tijdens de renovatie ervan treft Robert een Italiaanse kokkin Natalia. Terwijl het huis opgeknapt wordt werken vader en zoon aan hun relatie.

Into the Jungle 

Een Australisch stel wat net getrouwd is vertrekt naar de jungle van Papoea-Nieuw-Guinea. Ze willen de inheemse bevolking ervan overtuigen om niet meer te jagen op de boomkangeroe, de tenkile. Een bijna onmogelijke opgave. Uiteindelijk lukt het toch om de bevolking te overtuigen. Onder andere Sir David Attenborough, Jane Goodall en Tim Flannery hebben meegewerkt aan deze film. 

De Magische Poort 

Dit is een animatie- en kinderfilm die gaat over Davey, een verlegen dolfijn die tot de ontdekking komt dat een magische poort zijn wensen in vervulling laat gaan. Maar op een dag wordt de poort misbruikt. Moeralen hebben het plan opgevat om de Vissenstad te veroveren. Dolfijn Davey moet iets bedenken om de moeralen te laten stoppen. Gaat hem dat lukken? 

Pathé Nijmegen Kleuterbios

Er worden bij Pathé Nijmegen verschillende events georganiseerd, bekende hiervan zijn de Ladies Night, de Pride Night en de 50Plus Bios. Maar wist je dat er speciaal iets voor kleuters georganiseerd wordt? Bij Kleuterbios zie je een film die ongeveer zestig minuten duurt en die speciaal voor kleuters is. Het licht in de zaal gaat niet uit en het geluid staat zachter dan normaal. Bij de ticketprijs van E 8,50 zit iets lekkers en de kinderen krijgen na afloop een filmdiploma mee naar huis.  

Openingstijden

Maandag: 10:00 – 22:15 uur

Dinsdag: 10.00 – 22.15 uur

Woensdag 10.00 – 22.15 uur

Donderdag 10.00 – 22.15 uur

Vrijdag 10.00 – 22.15 uur 

Zaterdag 10.00 – 22.15 uur

Zondag 10.00 – 22.15 uur 

Parkeren Pathé Nijmegen: 

De locatie is goed bereikbaar en dat komt door de directe ligging nabij de A325 en A15. Bovendien is er een ruim parkeerterrein beschikbaar bij het theater en is de locatie te bereiken met het openbaar vervoer. 

Corona informatie: 

Vanwege de coronacrisis en de 1,5 meter afstand kunnen de zaalcapaciteiten momenteel variëren. Gezondheid en veiligheid van de bezoekers en medewerkers staat bij Pathê Nijmegen voorop. Daarom wordt gewerkt met een protocol waarbij richtlijnen zijn opgenomen hoe bezoekers en medewerkers de 1,5 meter afstand kunnen bewaren. Voor de huidige stand van zaken omtrent corona kijk op www.pathe.nl/corona