N.E.C. maatschappelijk partner Special Olympics 2016

De Nijmeegse voetbalclub N.E.C. is maatschappelijk partner van de Special Olympics Nationale Spelen (SONS) 2016. N.E.C. gaat zich inzetten om het grootste sporttoernooi voor mensen met een verstandelijke beperking nog meer op de kaart te zetten en het belang van gezond leven en bewegen te benadrukken. Algemeen directeur Bart van Ingen (N.E.C.) en voorzitter Floris Tas (SONS) tekenden een overeenkomst waarmee de samenwerking werd bekrachtigd.

De Special Olympics Nationale Spelen worden gehouden op 1, 2 en 3 juli 2016 en starten op vrijdagavond 1 juli met een openingsceremonie in het Goffertstadion. Op zaterdag en zondag gaan de deelnemers vervolgens de strijd met elkaar aan in 18 takken van sport op sportlocaties in Nijmegen, Groesbeek en Wijchen. In totaal worden 2.500 sporters en 1000 coaches verwacht. Om alles te begeleiden zijn naar verwachting zo’n 1.500 vrijwilligers nodig.

Krachten bundelen

Met N.E.C. Doelbewust zet de club zich sinds 2008 in voor maatschappelijke projecten en activiteiten in de regio groot Nijmegen. De stichting en N.E.C. gaan hun middelen inzetten om de Special Olympics 2016 zichtbaar te maken onder de supporters van N.E.C. Bovendien staat de laatste thuiswedstrijd van N.E.C. tegen Roda JC in het teken van de Special Olympics Nationale Spelen 2016. Zondag 1 mei zullen diverse sporters uit G-teams het veld van de Goffert betreden, als vlaggenzwaaier of om penalty shoot-outs te nemen. Ook zal er gecollecteerd worden voor de Special Olympics.

Algemeen directeur van N.E.C. Bart van Ingen ziet in de komende Nationale Spelen een bijzondere kans om krachten te bundelen en vooral om bewoners te betrekken: “Wij willen laten zien wat voor een prachtig sporttoernooi naar onze regio komt in een toch al bijzondere zomer voor Nijmegen. Wij vinden dat iedereen moet kunnen sporten. Deze deelnemers laten straks zien wat dat voor hen betekent. Het zou mooi zijn als wij als bewoners van Nijmegen hen daarbij luid verwelkomen en aanmoedigen.”

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.