Met de kids naar LUX in de Carnavalsvakantie

Geen fervent carnavalsvierder of wil je even weg uit het feestgedruis? Ontsnap met de kinderen naar LUX! In de carnavalsvakantie (14 tot en met 22 februari) is er genoeg te doen. We hebben twee speciale theaterstukken voor kinderen op het programma staan en we vertonen extra veel mooie en grappige LUX Junior films. Bijzonder is ook het korte filmprogramma VPRO kort en klein.

LUX JUNIOR THEATER
Brammetje Baas (7+) is een theatervoorstelling vol korte avonturen met jongleren, goochelen, acrobatiek, muziek, zang, dans en gesprekken. Het stuk is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Tamara Bos (2007), over een slim en energiek jongetje dat veel nadenkt over de wereld om hem heen. Hoe gaat hij om met alle vragen in zijn hoofd, en zijn ouders en nieuwe meester?
WO 18/02/15, LUX Mariënburg, 15.00 uur, € 13,50, kinderen tot 12 jaar € 10,50

De Rap-prin6 is een flitsende en prachtig verzorgde familievoorstelling waarin de allerkleinsten (4+) op een actieve manier kennismaken met verschillende muziekstijlen: van opera tot rap. Door de opstelling van het podium zitten de kinderen er letterlijk met hun neus bovenop en maken zo deel uit van de show. De Rap-prin6 is een feest voor jong en oud(er) en een belevenis om bij te zijn. Een voorstelling over verschillen, elkaar accepteren en… de liefde.
VR 20/02/15, LUX Mariënburg, 15.00 uur, € 11,50, kinderen tot 12 jaar € 8,50

LUX JUNIOR FILMTIPS
Ook op het witte doek valt tijdens de carnavalsvakantie genoeg te beleven. We vertonen namelijk extra veel grappige en mooie kinderfilms. Onze favorieten? Jack bestelt een broertje (alle leeftijden) en Menino (6+)! Als Jack dit jaar wéér geen broertje krijgt voor zijn verjaardag, probeert hij er zelf online een te bestellen. Maar dat is nog niet zo makkelijk… Een reis vol wonderlijke ontmoetingen met de meest vreemde figuren volgt.
B072_C001_08237D

In de film Menino reis je mee met de vrolijke jongen Menino door een wonderschone wereld, gebaseerd op de natuur en steden van Brazilië. Hij is op zoek naar zijn vader. Menino is een ontroerende, spannende, en vooral prachtige animatiefilm om te zien.

De drie beste korte jeugdfilms in één programma, dat is VPRO kort en klein (6+). In Alles mag leef je mee met de Brabantse Tygo die op zijn nieuwe school in Amsterdam een spreekbeurt houdt over carnaval. Ontdek hoe Munya voor zichzelf opkomt tegen pesters in Munya in mij. En oordeel of de nieuwe vriend van de moeder van Rose een echt goed hart heeft in Johnny Bakru.

Voor meer informatie over het LUX Junior programma, zie www.lux-nijmegen.nl/junior.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.