Vacature Meewerkend Teamleider

Meewerkend Teamleider in Nijmegen

Meewerkend teamleider | longcare Merendael | Nijmegen

Draag jij de forensische zorg een warm hart toe? Heb jij de juiste energie, oprechte interesse in de ander en maak je van nature gemakkelijk verbinding?

Wat ga je doen?
Je gaat operationeel leiding geven aan medewerkers van het V&V team (verpleegkundigen en verzorgenden) en je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse werkzaamheden op de werkvloer. Je staat zowel in als boven de bezetting en je wordt voor zeker 80% van je dienstverband ingezet tijdens kantoortijden. Indien je buiten kantoortijden werkt ben je het aanspreekpunt voor het V&V team en de achterwacht. Je ontvangt leiding van de senior zorgmanager en de klinisch manager en je werkt intensief met hen samen aan de doelstellingen van de afdeling.
Je verricht de werkzaamheden zelfstandig binnen de door de senior zorgmanager aangegeven kaders en richtlijnen en stelt daarin zelfstandig de prioriteiten vast. Je bent bevoegd om beslissingen te nemen ten aanzien van de inzet van personeel (bijv. dagelijkse problemen rondom de invulling van het rooster). Je bent bevoegd teamleden aan te spreken op het functioneren in het team en te beoordelen op het uitvoeren van handelingen, binnen de geldende beleidskaders en afspraken.
Je bent daarnaast betrokken bij het realiseren van behandel- en veiligheidsdoelstellingen ten behoeve van (individuele) bewoners. Je werkt intensief samen met het multidisciplinaire team en bent laagdrempelig beschikbaar voor bewoners. Wanneer je in de bezetting staat dan draai je diensten op alle 3 de afdelingen. Zo houd je goed beeld van de gehele locatie.

Waar ga je werken?

Longcare Merendael is een nieuwe afdeling van de Pompestichting, onderdeel van de Pro Persona Groep. Dit is een particuliere instelling voor forensische psychiatrie. longcare Merendael is een klinische afdeling met beveiligingsniveau 2-hoog; het gebouw is omgeven door een hek en er bevindt zich een portiersloge. We beschikken over 25 studio's en 5 appartementen, verdeeld over 3 afdelingen. De appartementen zijn bedoeld voor bewoners die relatief zelfstandig kunnen wonen. De verschillende afdelingen hebben hun eigen afdelingsmilieu afgestemd op de bewoners die op dat moment op de afdeling verblijven.

Het team bestaat uit ongeveer 50 medewerkers. Het V&V team bestaat uit ongeveer 40 medewerkers en daarnaast zijn er 7 behandelaren. We zitten nog in de opstartfase en er zijn veel nieuwe medewerkers aangenomen. Het doel is dat we methodisch, daadkrachtig, efficiënt en multidisciplinair werken. Met elkaar willen we de best mogelijke zorg en begeleiding bieden die zoveel mogelijk afgestemd is op de bewoner.

De voornaamste doelstelling van de Pompestichting is bijdragen aan de veiligheid van de maatschappij. De Pompestichting richt zich op het voorkomen van delicten en op het bieden van behandeling en zorg aan mensen, die als gevolg van psychische problemen in aanraking zijn gekomen of dreigen te komen met Justitie.

Wat bieden wij?

 • Een dienstverband van 32 tot 36 uur per week voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Een bruto maandsalaris FWG 55, €3.545 - €4.692 (de aanloopschaal kan van toepassing zijn) bij een volledige werkweek van 36 uur;·
 • Werkdagen in overleg;
 • 166 vakantie-uren en 35 verlofuren in de vorm van een levensfasebudget per jaar bij een fulltime dienstverband. De verlofuren kunnen worden gespaard of opgenomen;
 • Uitstekende secundaire voorwaarden zoals 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% van het jaarsalaris, pensioenopbouw bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn en korting op een ziektekostenverzekering;
 • Fiscale arbeidsvoordelen bij de aanschaf van bijvoorbeeld een fiets, sportabonnement of studie- of opleidingskosten;
 • Een jaarlijks balansbudget van €500,- naar rato. Dit budget kun je besteden aan iets waar jij blij van wordt! Extra vrije dagen, een bijdrage voor een cursus of wil jij met het geld liever uit eten met vrienden? Alles wat jou helpt om in balans te blijven of komen, aan jou de keuze;
 • Een prettige werkomgeving waarin wij medewerkers stimuleren en ondersteunen om zich verder te blijven ontwikkelen.

Onze overige arbeidsvoorwaarden vind je hier en zijn conform CAO GGZ .

Wat vragen we van jou?

 • Je beschikt over een HBO kennisniveau of MBO kennisniveau met relevante ervaring op het gebied van leiding geven;
 • Je beschikt over meerdere jaren ervaring in de functie van sociotherapeut, verpleegkundige of forensisch psychiatrisch begeleider in de (forensische)GGZ;
 • Je durft mensen aan te spreken en je kunt daarbij verschillende stijlen hanteren om medewerkers te stimuleren en te motiveren;
 • Je hebt aandacht voor (relationele) veiligheid en forensische scherpte;
 • Je bent in staat weerstanden te overwinnen en tegenstellingen te overbruggen;
 • Je bent een teamspeler en je weet medewerkers te betrekken bij de ontwikkelingen op de afdeling.

Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met Michelle Timmermans, Senior Zorgmanager longcare Merendael |.
We nodigen je uit om langs te komen en bij ons de sfeer te ervaren!Functie:meewerkend teamleider
Startdatum:14-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Meewerkend Teamleider Pro Persona 14-11-2023

Bekijk ook andere vacatures