Kinderen uit Nijmegen en Lent in landelijke poëziefinale

Jasper, Hugo, Jaimy en Joris van basisschool de Geldershof uit Lent en Seph Ariaens, Datu Vonk, Ties Wijnants en Job Titahena van basisschool de Wieken uit Nijmegen staan op dinsdag 30 mei in de grote VERS Finale voor kinderen in het Compagnietheater in Amsterdam! In een gevarieerd programma brengen ze hun zelfgeschreven gedichten op de planken. Aanvang: 12.00 uur. Ze nemen het op tegen uit kinderen uit heel Nederland die in spannende voorrondes een plaats hebben veroverd in de finale. De finalisten komen overal vandaan. Bijvoorbeeld uit Beverwijk, Breda, Rotterdam en Zwolle.

De jonge ’dichters’ treden op met artiesten van naam. Zo is er een optreden van dichter & perfomer Andy Fierens, muziek van geluidskunstenaar Bauke Moerman en zingt Joy Wielkens de sterren van de hemel met Vlado Spisiak op gitaar. Ook zijn er speciaal gemaakte beelden van VJ Glitterende Eenhoorn. De dansers van Turn it Loose maken het spektakel compleet: in een spectaculaireentr’acte spinnen en tollen ze over het podium. De presentatie is in handen van Dieuwertje Blok! Een gerenommeerde jury, bestaande bepaalt wie er met de prijzen vandoor gaan. De jury bestaat uit K. Michel, dichter en VSB Poëzieprijswinnaar (2000), Andy Fierens en Gina van den Berg, schrijver en journalist.

De kinderfinale maakt deel uit van een groots opgezette landelijke slotmanifestatie, waaraan in het voortraject ruim 3000 kinderen en jongeren uit Nederland en België deelnamen. VERS is het poëzieproject van School der Poëzie voor kinderen en jongeren rond de VSB Poëzieprijs. Een jaar lang stonden de genomineerde bundels en hun dichters centraal. Een jaar lang stonden de genomineerde bundels en hun dichters centraal. Deelnemerslazen en bespraken poëzie en werden zelf aan het schrijven gezet. De mooiste zelfgeschreven gedichten droegen zij voor in de regionale voorrondes die plaatsvonden in een theater of bibliotheek. Duizenden kinderen en jongeren maakten zo kennis met het werk van Hannah van Binsbergen, Rodaan Al Galidi, Ruth Lasters, Delphine Lecompte en Nachoem M. Wijnberg.

VERS is een initiatief van School der Poëzie in samenwerking met Stichting VSB Poëzieprijs en Poetry International en vindt dit jaar voor de 19e keer plaats. VERS wordt financieel onder meer mogelijk gemaakt door VSBfonds www.vsbfonds.nl en www.schoolderpoezie.nl. De VERS voorrondes in Nijmegen werden georganiseerd i.s.m. Bibliotheek Gelderland-Zuid en vonden plaats op 11 april.

Share this article

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.