Vacature Junior Supply Chain Analyst

Junior Supply Chain Analyst in Oosterhout Gld

Junior Supply Chain Analyst Data-gedreven voorraadstrateeg

Opleidingsniveau

Direct naar:

Hoe maak jij onze klanten blij?

Door de supply chain zo onzichtbaar mogelijk te maken. Dat klinkt wellicht vreemd, maar hoe slimmer de supply chain is ingericht, hoe minder klanten merken dat hij bestaat. En dat is waar we naar streven; de klant zonder enige hobbel voorzien van de juiste producten.

De grootste uitdaging

Bol.com verandert retail om het dagelijks leven van miljoenen mensen makkelijker te maken. Dat doen we samen met 40.000 zakelijke partners op ons 'retail tech platform'. Maar we kopen ook zelf in om zo scherpe prijzen te voeren op het platform. Dat doen we vanuit ons organisatieonderdeel voor eigen inkoop: 'Retailer 1' - nog altijd de eerste, grootste en meest ervaren 'partner' op het bol.com-platform.

De eigen inkoop groeit en ontwikkelt zich nog altijd sterk, en blijft belangrijk voor het bol.com-platform om klanten elke dag goed te kunnen bedienen. Als Supply Chain Analist help je die ambitie waar te maken door een data-gedreven voorraadstrategie te voeren binnen de beschikbare logistieke capaciteit.

Wat je doet als Junior Supply Chain Analyst

Als Supply Chain Analist ben je een van de pioniers op het gebied van voorraadbeheer. Je bent altijd bezig om deze business meer geautomatiseerd in te richten. Je bent lid van het Supply Chain Excellence team (~ 35 personen) en trekt intensief op met Buyers en pricing specialisten die andere commerciële thema's oppakken.

De diversiteit en complexiteit van de projecten zijn groot. Denk aan het conceptualiseren en uitrollen van procesverbeteringen op het gebied van steeds geautomatiseerder bestellen, planorder management, leveranciers management en inbound flow optimalisatie.

Om het maximale uit deze rol te halen, zijn analytische skills onmisbaar. Maar: met analytische kwaliteiten 'alleen' kom je er niet. Ook communicatiekracht en talent voor het presenteren van inzichten en business cases zijn cruciaal.

Bovendien moet je beschikken over een hands-on mentaliteit en niet vies zijn van dagdagelijkse (meer) operationele verplichtingen.

Je werkt namelijk binnen wisselende clusterteams (verzameling productgroepen) en dient veel stakeholders te mee te krijgen in jouw plannen. Denk aan Buyers, pricing specialisten, logistieke professionals en leveranciers. Goed om te weten: je staat er niet alleen voor, want elk clusterteam telt 5 tot 8 Supply Chain Analisten met wie je (wilde) plannen en (geniale) inzichten kunt uitwisselen. Je rapporteert aan de team lead Supply Chain Excellence. Hiernaast werk je samen met analisten uit andere teams aan overkoepelende Supply Chain projecten.

Bijzonder is de setting: jij als Supply Chain Analist gaat aan de slag in een multidisciplinair inkoopteam, waarin je samen met o.a. de Buyers en Retail Excellence specialisten veel verantwoordelijkheden en autonomie krijgt om het maximale commerciële resultaat te behalen. De cultuur is open, informeel en nuchter. Onze kracht is samenwerken op basis van gelijkwaardigheid en elkaar verbeteren. Solo bereik je mooie dingen, samen nog veel meer.

 • Bepalen en uitvoeren van de voorraadstrategie
 • Identificeren van kansen op basis van diepgaande analyses; bijvoorbeeld als het gaat om voorraadniveaus, procesverbeteringen of ketenoptimalisaties met leveranciers
 • Doorvertalen van data inzichten naar schaalbare verbeteringen
 • Opzetten van pilots en experimenten om snel de haalbaarheid en businesswaarde van een verbetering te toetsen
 • Ontwikkelen van modellen en dashboards die de operatie inzichtelijk en bestuurbaar maken
 • Promoten van data-gedreven werken binnen je eigen team en het bredere winkelteam (o.a. sourcing, logistiek, pricing)
 • Ontwikkelen van technische skills voor data-analyse (denk aan SQL, Google Big Query, etc.) en benutten van dashboarding-tools in bijvoorbeeld Google DataStudio om data te visualiseren

 • - Je werkt graag alleen Als je je er nerveus van wordt als een heleboel stakeholders tegelijk aan je trekken
 • - Bent bang voor risico's Als je alle risico's uit de weg gaat, ook als je zelf hebt bewezen dat ze minimaal zijn
 • - Je wilt je niet verder ontwikkelen Als je helemaal bent uitgeleerd en uitontwikkeld
 • + Je hebt de papieren Wel, als je een Master hebt afgerond, zoals Supply Chain Management of (Technische) Bedrijfskunde. Of als je een Technische Master combineert met een gezonde dosis commercieel vernuft
 • + Je bent de verbinder Wel, als je je een echte verbinder bent die stakeholders meekrijgt dankzij een mix van met data onderbouwde inzichten en jongehonderig enthousiasme
 • + Je hebt de skills Wel, als je analytische tools beheerst- of er energie op hebt zitten om dit te leren. Kennis van SQL, Python en/of Google DataStudio zijn een pré.

Hier kom je terecht

Bij hét online retail tech platform van Nederland en België. Een platform waar 11 miljoen Nederlandse en Belgische klanten kiezen uit meer dan 20 miljoen artikelen. En een platform dat zo'n 40.000 zakelijke partners helpt succesvol te ondernemen. Maar vooral een platform dat nooit 'af' is, want bol.com verandert retail al sinds 1999. En dat blijven we doen. Als het beter kan, maken we het beter! Samen met onze klanten, partners en ruim 2.000 collega's. En hopelijk samen met jou. Want samen veranderen we retail om het dagelijks leven makkelijker te maken. Elke dag opnieuw.

Wij creëren een omgeving waarin we de kracht van diversiteit benutten.

 • De cultuur en het kantoor

  Onze collega's werken keihard om het dagelijks leven van onze klanten makkelijker en leuker te maken. Maar dit doen we uiteraard wel in een inspirerende en creatieve omgeving met leuke activiteiten!

Wij wijzen je graag op het volgende:

Florentine Hamming

Finance & Business Support Recruiter

Functie:supply chain analyst
Startdatum:09-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Junior Supply Chain Analyst bol.com 09-11-2023

Bekijk ook andere vacatures