JCI Mariken verzorgt lunch voor ouders van zieke kinderen in Ronald McDonald Huis Nijmegen

Op maandag 23 december verzorgde JCI Mariken een lunch voor de gasten en vrijwilligers van het Ronald McDonald Huis in Nijmegen.

Wanneer een kind ziek is, is dat altijd vervelend. En als een ziekenhuisopname dan nodig is, is dat helemaal zwaar. Vooral voor het patiëntje maar het is ook niet makkelijk voor de ouders, broertjes en zusjes van het zieke kind. Een verblijf in het Ronald McDonald Huis Nijmegen maakt die moeilijke tijd zo comfortabel mogelijk. De leden van JCI Mariken zijn erg onder de indruk van wat de ouders van zieke kinderen doormaken en van het goede werk dat de vrijwilligers er doen.
Mieke Miltenburg, lid JCI Mariken: “Als moeder snap ik dat je dicht bij je kind wilt zijn en er niet altijd aan toekomt om even rustig met de rest van het gezin te eten. Daarom wilden we deze lunch graag voor de bewoners organiseren”.
Eén van de ouders: “Eigenlijk staat mijn hoofd helemaal niet naar eten, maar nu ik eenmaal lekker zit te eten, merk ik hoe goed het me doet.”
Erny Frowijn, manager Ronald McDonald Huis Nijmegen: “We doen graag iets extra’s voor onze gasten maar hebben daar niet altijd de middelen en handen voor. Het is heel fijn dat JCI Mariken dit vandaag wel mogelijk maakt.”

Het Ronald McDonald Huis is volledig afhankelijk van giften en vrijwilligers. Ook iets doen? Kijk op www.kinderfonds.nl/huis-nijmegen om te zien hoe u kunt helpen.

JCI Mariken is een netwerkclub voor actieve en betrokken mensen tot 40 jaar. Ook je handen uit de mouwen steken? Kijk op www.jcimariken.nl

Deel dit artikel

Amet id aliquet enim tempor amet lacus

Dolor lectus dui a odio. Faucibus viverra massa molestie nunc odio ut. Volutpat nunc euismod diam in lobortis.