Vacature Herstelcoach

Herstelcoach in Nijmegen

Vacature:
en ervaringsdeskundige WijkGGZ

Locatie: Nijmegen en Rivierenland

Uren: 22 uur

Sluitingsdatum: 15 november 2023 woensdag 15 november 2023

RIBW Nijmegen en Rivierenland biedt herstelgerichte begeleiding aan mensen met een ernstige psychische kwetsbaarheid. Als RIBW bieden we ondersteuning op verschillende levensgebieden; wonen, dagbesteding, werken & leren, sociale contacten, financiën en gezondheid. Bij de herstelondersteunende zorg die we bieden is de inzet van ervaringsdeskundigheid en ervaringskennis onmisbaar.

Wat maakt werken bij ons anders?
Als RIBW richten wij ons op het herstel van persoonlijke en maatschappelijke rollen van de mensen die we begeleiden. In dit herstelproces geven onze cliënten eigen behoeften en mogelijkheden weer inhoud en richting aan hun (dagelijkse) leven. De RIBW gaat uit van het herstelvermogen van ieder mens. Mensen die begeleiding krijgen van de RIBW ervaren dan ook begrip en ondersteuning bij dit vaak onvoorspelbare en persoonlijke proces. In alle begeleidingstrajecten wordt uitgegaan van ieders persoonlijke kracht, talenten, mogelijkheden, wensen en kwetsbaarheden en kunnen cliënten hun eigen ervaringen, herstel- en succesverhalen delen ter ondersteuning van dit herstelproces.

Ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid
Naast praktijkkennis en wetenschappelijke kennis erkennen we ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid als waardevolle kennisbron. Dit doen we door ervaringsdeskundigheid en ervaringskennis volwaardig onderdeel uit te laten maken van het hersteltraject. Zo willen we dat iedere cliënt op weg naar herstel de mogelijkheid krijgt ervaringskennis op te doen. Daarvoor organiseren we een gelijkwaardige samenwerking en dialoog tussen cliënt, ervaringsdeskundige, begeleider en organisatie. Ook zetten we ervaringsdeskundigheid in om onze herstelondersteunende zorg verder te ontwikkelen.

De RIBW werkt vanuit de herstelprincipes voor herstelondersteunende zorg, waarbinnen ervaringsdeskundigheid een heel belangrijke rol speelt. Zowel bij de begeleidende teams als bij Team Herstel werken ervaringsdeskundigen. Als ervaringsdeskundige begrijp jij als geen ander wat een cliënt doormaakt, juist door je eigen ervaringen.

Wat ga je bij ons doen bij Team Herstel?
Jij wordt onze nieuwe collega binnen Team Herstel. Wij zijn een zelfsturend team van momenteel vijf ervaringsdeskundige es met een breed pakket aan taken en verantwoordelijkheden.

Als houd jij je - onder andere - bezig met:

 • Verzorgen en coördineren van cursussen als Begin maken met Herstel, Wellness Recovery Action Plan (WRAP), Cursus omgaan met stemmen horen en binnenkort weer Wijzer Werken met Ervaring (WWME) / Oriëntatiecursus Ervaringsdeskundigheid (OCE).
 • Ontwikkeling beleid, door deelname aan op project en werkgroepen op gebied van Herstelondersteunende Zorg (HOZ) en Ervaringsdeskundigheid.
 • Overstijgende bijeenkomsten en evenementen mee vormgeven en organiseren. Denk aan Thematafels, bijeenkomsten gemeente, regiobijeenkomsten met ervaringsdeskundigen regio Nijmegen / Rivierenland / Arnhem, Waanzinnig en Landelijke Stemmenhoordag
 • Vrijwilligers en stagiaires begeleiden. We leiden jaarlijks HAN studenten van de Associate Degree Ervaringsdeskundigheid in Zorg & Welzijn op.
 • Individuele ondersteuning
 • Kwartier maken, zowel intern en extern
 • Faciliteren van vrije ruimte

Je werkt voornamelijk in regio Rivierenland. Deze loopt van Druten tot en met Culemborg. Maandags is het gezamenlijk teamoverleg in Nijmegen.
Naast je werkzaamheden voor Team Herstel ga je ook 6 uur werken in de WijkGGZ team Maas & Waal / Druten of team Nederbetuwe / Buren.

De WijkGGZ is een samenwerking van RIBW Nijmegen en Rivierenland, Pro Persona, Iriszorg en Pluryn. Het zijn multidisciplinaire teams met GGZ-professionals en ervaringsdeskundigen uit de diverse organisaties. De Wijkggz is actief in verschillende wijken in de regio Nijmegen en in de regio Rivierenland. De WijkGGZ werkt aanvullend op GGD, huisartsen, maar ook woningbouwverenigingen en organisaties in het sociale domein. De teams kunnen door nauwe samenwerking vroegtijdig signaleren en snel kortdurende ondersteuning bieden. Door deze preventieve aanpak is het doel om bewoners uit (langdurige) zorg te houden, of beter naar de meest passende zorg te leiden.

Wat heb je nodig als / ervaringsdeskundige WijkGGZ?


 • Je hebt een afgeronde hbo opleiding en vakkennis op hbo niveau, aangevuld met een opleiding/ cursus op het gebied van ervaringsdeskundigheid
 • Je hebt ruime (werk)ervaring op het gebied van inzet ervaringsdeskundigheid en het werken met mensen met een ernstige psychische kwetsbaarheid
 • Je beschikt over didactische vaardigheden om trainingen te kunnen geven en hebt ruime ervaring met het verzorgen van peersupport cursussen. WRAP-facilitator is een pré
 • Je bent comfortabel in werken binnen multidisciplinaire teams en bent ervaren in het ondersteunen van individuele cliënten en het faciliteren van groepsactiviteiten.
 • Je kan goed reflecteren en bent flexibel in werkdagen/uren
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag

Wat kun je bij ons verwachten?


 • Een professionele organisatie, waarin samenwerken en meedenken enorm wordt gewaardeerd
 • Onze teams werken zelfsturend. Dat betekent dat je het werk, samen met collega's, grotendeels naar eigen inzicht kunt organiseren en veel eigen regie hebt
 • Goede studiefaciliteiten en toegang tot onze online leeromgeving.
 • Je goed voelen in je werk vinden wij belangrijk. Daarom vergoeden we een cursus Mindfulness en 3x per jaar een stoelmassage.
 • Op je (elektrische) fiets naar je werk? Fit blijven door te sporten? De nieuwste laptop of mobiel? Wij bieden je diverse fiscale voordelen
 • Een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren en gelijkblijvende bedrijfsomstandigheden.
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO-GGZ. Deze functie wordt gewaardeerd in FWG schaal 50 (min. € 3.155,- en max. €4.180,-bij een fulltime dienstverband).

Neem dan contact op met Ilja Kramer via telefoonnummer of via telefoonnummer . Of stuur een mail naar .


Dan leren we je graag kennen! Klik op de button solliciteren direct op onze website, we ontvangen graag je sollicitatie voorzien van cv en motivatie voor 15 november. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op een nader te bepalen datum en tijdstip. Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld, waarbij interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben op externe kandidaten. Voor externe kandidaten behoort een referentiecheck tot de procedure.


Het stappenplanFunctie:herstelcoach
Startdatum:31-10-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:3155 – 4180
Uren per week:22 – 22

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Herstelcoach RIBW Nijmegen & Rivierenland 31-10-2023

Bekijk ook andere vacatures