Vacature Helpende (Plus)

Helpende (Plus) in Beuningen Gld

Professionele zorg en persoonlijke aandacht bieden. Zodat de cliënten zo lang mogelijk op een prettige en veilige manier thuis kunnen blijven wonen.

De teams wijkverpleging voor langdurige zorg bieden zorg en ondersteuning aan cliënten met dementie en geheugenproblemen. Voor team Beuningen/Ewijk/Winssen zijn wij op zoek naar een Helpende óf Helpende plus (met medicatie module). Het aantal contracturen gaat in overleg en is mede afhankelijk van jouw wensen en behoeften.

Jij als helpende (plus) in de wijk

Jij draagt bij aan de kwaliteit van leven van de cliënt. Jij biedt ondersteuning in het dagelijks leven zodat hij/zij op een prettige en veilige manier zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. Daarnaast is het ontlasten en het begeleiden van de mantelzorger een belangrijk onderdeel van je functie. Je informeert de mantelzorger over de ziekte en de ondersteuning en begeleiding die daar het beste bij past. Door langdurig contact bouw jij een goede band op met de cliënt en familie en kan je écht het verschil maken.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

In de ochtend bekijk je hoe de planning van de dag eruit ziet, want geen dag is hetzelfde. Je leest het zorgdossier van de cliënt en bekijkt wat er die dag nodig is. Je bezoekt de cliënt soms meerdere keren op een dag, afhankelijk van de behoefte en wensen van de cliënt. Je helpt de cliënt met wassen en aankleden of bij een toiletbezoek. Je geeft medicatie. Je helpt bij het opwarmen van een maaltijd of het draaien van de was. Eet en drinkt de cliënt wel voldoende? Je observeert de gemoedstoestand, signaleert bijzonderheden en registreert deze in het zorgplan. Je zet vervolgens acties uit die bijdragen aan het prettig en veilig thuis wonen van de cliënt.

Samen naar de winkel, een spelletje doen of in een fotoboek kijken. Ook op het gebied van welzijn ondersteun je. Dit doe je naar behoefte en in samenspraak met de mantelzorger. Heeft de cliënt meer behoefte aan gezelschap? Jij neemt contact op met bijvoorbeeld een dagbehandeling of een andere externe welzijnsorganisatie.

In deze functie schakel je veelal met je collega's verzorgenden IG, helpenden plus, verpleegkundigen, de zorgtrajectbegeleiders en de casemanager, die eindverantwoordelijk is. Maar je hebt ook veel contact met de huisarts, paramedici, familie en de mantelzorger van de cliënt.

Je werkt in deze functie zowel doordeweeks als in de weekenden, in wisselende diensten. Dit kan een ochtend, middag- en/of avonddienst zijn. Dit is geheel afhankelijk van de zorgvragen van de cliënten.

Team wijkverpleging langdurige zorg Beuningen/Ewijk/Winssen

In de wijkverpleging zijn twee soorten teams actief: teams wijkverpleging voor kortdurend herstelgerichte zorg en teams wijkverpleging voor langdurige zorg. Deze laatste teams zijn meer gericht op het bieden van zorg, ondersteuning en welzijn. Op deze manier bundelen we in elk team de professionals met kennis en deskundigheid die aansluit op haar cliënten. Zo krijgt iedere cliënt een team dat nóg beter kan inspelen op de zorg- en ondersteuningsbehoefte.

Dit krijg je

 • Een baan waarin je werk en privé goed kunt combineren.
 • Bij de functie van Helpende in de wijk ontvang een salaris tussen € 2.265 en € 2.854 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (FWG 25, cao VVT). De hoogte van je salaris is afhankelijk van jouw werkervaring.
 • Bij de functie van Helpende Plus in de wijk ontvang je een salaris tussen € 2.265 en € 2.939 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (FWG 30, cao VVT). De hoogte van je salaris is afhankelijk van jouw werkervaring.
 • Een loonsverhoging van 2,5% per 1 maart 2024 en nog eens 2,5% per 1 oktober 2024, conform cao VVT.
 • Wij bieden direct een vast contract! Het aantal contracturen gaat in overleg en is mede afhankelijk van jouw wensen en behoeften.
 • Een tegemoetkoming in de reiskosten en onregelmatigheidstoeslag.
 • Een Chromebook en een telefoon.
 • Een goede pensioenregeling: wij betalen de helft van de premie.
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% en een vakantietoeslag van 8% van het bruto jaarsalaris.
 • De mogelijkheid om van je salaris of vakantiegeld extra verlofuren te kopen of verkopen. Je kunt ook je vakantie-uren laten uitbetalen.
 • Korting op de premie bij de collectieve zorgverzekeringen van CZ Collectief, Avero Achmea, Zilveren Kruis Zorguniek of IZZ. Daarnaast kun je korting krijgen op andere auto-, reis- en inboedelverzekeringen.

Ben je benieuwd wat ZZG zorggroep jou nog meer te bieden heeft? Bekijk alle arbeidsvoorwaarden .

Dit ben jij

Jij bent nieuwsgierig naar de persoon achter de zorgvraag. Wie was deze persoon voordat hij/zij dementie kreeg? Hoe ziet de familie van de cliënt eruit? Jij stelt jezelf deze vragen, omdat jij je hierdoor beter kunt inleven in de cliënt. Om het vertrouwen van de cliënt te krijgen en een band op te kunnen bouwen, is deze informatie heel waardevol. Je komt voor een langere periode bij cliënten en hun mantelzorgers over de vloer. Jouw signalerende blik is super belangrijk. Kleine veranderingen in de omgeving kunnen al een teken zijn van verandering in de gezondheid van de cliënt. Aan jou de taak om hierop actie te ondernemen. Jouw geduldige houding helpt je hierbij. En omdat je aan het begin van je dienst niet weet hoe de dag gaat verlopen, is jouw flexibele instelling erg fijn. Je vindt het ook prima om te werken in ochtend-, avond- en weekenddiensten. Je bent sociaal en je wordt blij van het helpen van andere mensen. Verder vragen wij het volgende van je:

 • Je hebt een diploma Helpende en je bent bereid de Helpende Plus module te behalen, óf je hebt een diploma Helpende Plus inclusief medicatie module.
 • Enkele jaren werkervaring in de intramurale of extramurale zorg.
 • Het is fijn als je al ervaring hebt in het werken met mensen met dementie.
 • Je bent creatief en je vindt het leuk nieuwe ontwikkelingen binnen de zorg te volgen en deze gericht toe te passen.
 • Je vindt geheugenproblemen interessant. En je wilt cliënten en hun mantelzorgers hierin graag ondersteunen. Wil je meer over dit ziektebeeld leren? Dan bieden wij scholing en e-learning aan.

Wil jij deze baan?

Wil je eerst meer inhoudelijke informatie over de functie? Neem dan contact op met (.o) via of mail naar .Functie:helpende plus
Startdatum:22-01-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:2265 – 2854
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Helpende (Plus) ZZG zorggroep 22-01-2024

Bekijk ook andere vacatures