Vacature Gespecialiseerd Verpleegkundige Kindergeneeskunde

Gespecialiseerd Verpleegkundige Kindergeneeskunde in Nijmegen

Gespecialiseerd verpleegkundige kindergeneeskunde

2023-11-03

Organisatieonderdeel

Vrouw-kind blok

Vakgebied(en)

Verpleegkunde

CWZ Ziekenhuis Weg door Jonkerbos 100 Nijmegen 6532 SZ Nijmegen Gelderland Nederland

Aantal uren per week

32 uur

Opleidingsniveau

hbo/mbo

Reageren vóór

14-11-2023

Kinderdroom "Al van kinds af aan vind ik het ziekenhuis iets interessants hebben. Waar alle kinderen om mij heen de kriebels kregen bij het betreden van een ziekenhuis, sprong ik enthousiast rond. Ik riep dat ik hier later wilde werken en kindjes beter wilde maken.
CWZ heeft mij de mogelijkheid geboden om mijn HBO-V diploma als duaal student te behalen en heeft mij vervolgens gefaciliteerd in de opleidingen tot kinder- en neonatologieverpleegkundige. Nu ben ik daar waar ik als kind-zijnde zo graag wilde zijn!"

Wil jij ook werken in een team waar met passie en trots de beste zorg wordt geven aan kind en ouders? Word dan onze collega!

Waar je komt te werken

CWZ kun je een echt familieziekenhuis noemen. Wij geven persoonlijke zorg op maat, gericht op het hele gezin. In een omgeving die huiselijkheid ademt, waar ouders 24/7 bij hun kind kunnen blijven en met zoveel mogelijk privacy. De goede zorg voor moeder en kind bindt mensen voor jaren aan ons ziekenhuis.
Wij zijn trots op de gezinsgerichte aanpak in onze kraamsuites, de couveusesuites, de kinderafdeling én bij gynaecologie/verloskunde. Ouders zijn onze partners in de zorg. In de functie van toekomstig gespecialiseerd verpleegkundige ben je al lerend werkzaam op de drie afdelingen binnen het vrouw-kind blok.Momenteel wordt er volop tijd geïnvesteerd aan het invoeren van nieuwe verpleegkundige functies binnen het vrouw-kind cluster.
Kinderafdeling
De kinderafdeling beschikt over 25 plaatsen voor kinderen van 0 tot 18 jaar. We verlenen zorg aan kinderen in alle ontwikkelingsfasen met de daarbij voorkomende aangeboren, verworven, acute en chronische aandoeningen binnen vrijwel alle specialismen. Dit is typerend voor CWZ en maakt het werk op de afdeling extra afwisselend. Binnen de kinderafdeling wordt gewerkt volgens de principes van Family Centered Care: Dat betekent dat wij zorg bieden aan kind en ouders, rekening houdend met de bestaande gezinssituatie. Door te denken in mogelijkheden en in te spelen op het hele gezin, zetten we ons in om het verblijf zo prettig mogelijk te maken.

Wat ga je doen?

De rol van verpleegkundige "Als verpleegkundige sta je naast de patiënt, ben je continu aan het klinisch redeneren, werk je volgens de nieuwste inzichten en technieken, ontwikkel je je doorlopend en reflecteer op je eigen gedrag en houding. De zorgcomplexiteit- en intensiteit is hoog, de ligduur is kort en er wordt veel samengewerkt met verschillende disciplines. Dus we bewegen mee, sluiten aan, koppelen theorie aan de praktijk, delen feedback, leren bij, verwonderen ons en we pakken verantwoordelijkheid. Het verplegen van de patiënt en het begeleiden van zijn naasten die op jou vertrouwen op hun kwetsbaarste moment, is het mooiste vak wat er is. De bijzondere momenten waar je bij mag zijn, bijvoorbeeld bij een geboorte, geven mij elke dag weer energie. Het vak verpleegkunde biedt zoveel moois."
Participatie van ouders in zorgverlening
"De laatste jaren zien we dat ouders meer participeren in de zorgverlening. Dit is een voorbeeld van een mooie ontwikkeling in de zorgverlening. Ze maken deel uit van beslissingen rondom hun kind en doen zoveel mogelijk van de zorgverlening zelf. Denk hierbij aan de verzorging van het kind, maar ook aan het geven van sondevoeding en het deelnemen aan de visite met de artsen. Samen beslissen krijgt hier echt vorm. Het is mooi dat de patiënt en zijn omgeving hierbij altijd centraal staan."
"Het verplegen van de patiënt en het begeleiden van zijn naasten die op jou vertrouwen op hun kwetsbaarste moment, is het mooiste vak wat er is." , Laura, senior neonatologie- en kinderverpleegkundige.

Zo maak jij het verschil

Vanzelfsprekend beschik jij over een diploma verpleegkunde en de kinderaantekening. Ook heb jij al wat ervaring als kinderverpleegkundige. Verder ben jij betrokken, positief kritisch en heb jij passie voor kinderen. Wij worden nog enthousiaster wanneer jij:
 • bijdraagt aan een klant- en kwaliteitsgerichte afdeling.
 • jouw verpleegkundige kennis, medische-technische kennis en vaardigheid up to date hebt.
 • beschikt over een planmatig en probleemoplossend denkvermogen.
 • goed kunt organiseren en prioriteiten stelt.
 • inlevingsvermogen hebt en sterke communicatieve vaardigheden.
"Tijdens de opleiding heb ik geleerd dat kinderen vooral veel leren door te kijken. Wanneer ik een peuter voorbereid op het inbrengen van een infuus, doe ik dit bijvoorbeeld voor op een beer. Op de Neonatologie- en Kinderafdeling ben je altijd creatief en gebruik je waar nodig je fantasie. Op deze manier ontstaat een fijne en goede samenwerking met de kleine superhelden en hun familie."
~ Iman Assoubrou, heeft inmiddels de opleiding tot kinderverpleegkundige afgerond en werkt nu afwisselend op zowel onze kinder- en neonatologieafdeling.

Wat je van ons krijgt

 • Een salaris tussen de € 2.897,- en € 4.118,- bruto per maand (FWG 50) bij een 36-urige werkweek.
 • Direct een contract voor onbepaalde tijd.
 • Arbeidsvoorwaarden conform Cao Ziekenhuizen .
 • Een goede pensioenopbouw bij Zorg & Welzijn , waaraan de werkgever de helft bijdraagt.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals; vakantiegeld en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, voordelige verzekeringen en een aantrekkelijk belastingvoordeel bij de aanschaf van o.a. een fiets, laptop of je sportschoolabonnement.
 • Je komt te werken in een topklinisch ziekenhuis. Dit betekent dat je kunt blijven ontwikkelen. Onze CWZ academie biedt uiteenlopende opleidingen.
 • Een leuke, uitdagende en afwisselende baan, inclusief opleidingen.

Wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met Christa Vergeer, afdelingshoofd a.i.,.
Upload jouw brief en cv via onderstaande button. De brief mag je richten aan Christa Vergeer.

Mail ons gerust via werken@ verwijder-dit. cwz.nl .
In CWZ werken meer dan 4000 medewerkers in verschillende vakgebieden . Bekijk verdere informatie over werken bij CWZ en ons ziekenhuisFunctie:gespecialiseerd verpleegkundige kindergeneeskunde
Startdatum:03-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:2897 – 4118
Uren per week:32 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Gespecialiseerd Verpleegkundige Kindergeneeskunde Ziekenhuis Canius-Wilhelmina 03-11-2023

Bekijk ook andere vacatures