Vacature Geregistreerd Systeemtherapeut

Geregistreerd Systeemtherapeut in Nijmegen

CWZ Canisius Wilhelmina Ziekenhuis

Organisatieonderdeel

Psychiatrie

Vakgebied(en)

Paramedisch

CWZ Ziekenhuis Weg door Jonkerbos 100 Nijmegen 6532 SZ Nijmegen Gelderland Nederland

Aantal uren per week

14 uur

Opleidingsniveau

hbo/wo

Reageren vóór

01-12-2023

Ben jij een geregistreerd systeemtherapeut met affiniteit voor het werken in een ziekenhuis? Word dan onze nieuwe collega!

Waar je komt te werken

10 uur per week
De psychotherapeutische deeltijdbehandeling voor mensen met ernstige aanhoudende lichamelijke klachten (ALK) is onderdeel van de afdeling psychiatrie van het CWZ. Dit team werkt intensief samen met de afdelingen medische psychologie en fysiotherapie. Het gehele behandelteam bestaat uit circa 30 medewerkers.
Deze afdeling is een expertisecentrum in oprichting en heeft een supra regionaal verzorgingsgebied.
Er wordt multidisciplinair gewerkt volgende principes van de Dynamische Interpersoonlijke Therapie gericht op patiënten met ernstige ALK. Systeemtherapie is een waardevol onderdeel voor een deel van de patiënten met hun systeem die bij dit centrum de dagbehandeling volgen.
4 uur per week
Het team Kind en Jeugd binnen de afdeling Medische psychologie. Hier worden op verwijzing van met name de afdeling Kindergeneeskunde patiënten tussen 0 en 18 jaar en hun gezinnen behandeld door een team van psychologen. Als systeemtherapeut begeleid je gezinnen waarbij psychische- of gedragsproblemen en somatische aandoeningen van het kind elkaar wederzijds beïnvloeden. Doel hierbij is elkaar positief te leren beïnvloeden en te ondersteunen waardoor de balans binnen het gezin hersteld wordt.

Wat ga je doen?

We hechten groot belang aan systeemtherapie en zien de noodzaak ervan in de behandeling van patiënten met ernstige systemische problematiek Jij deelt deze overtuiging en bent bereid je in te zetten, ook wanneer het om complexe situaties gaat, zoals trauma's. Je wilt samenwerken met je collega's en vooral met de cliënten en hun naasten om een zo goed mogelijk passend behandelplan te ontwikkelen dat het hele systeem ondersteunt.
Het betrekken en versterken van partners, ex-partners en eventuele kinderen is van cruciaal belang in de behandeling van aanhoudende lichamelijke klachten. Als systeemtherapeut speel je een actieve rol in een toegewijd multidisciplinair team dat individuele en systeemproblematiek van patiënten met ernstige problemen aanpakt. In je werk leg je de nadruk op veilige interacties, het aanpakken van trauma, het herkennen en doorbreken van ongezonde patronen, en het creëren van een omgeving die zelfregie en verantwoordelijkheid inzake veiligheid ondersteunt. Het vormgeven van systeemtherapie en het uitvoeren van systemische diagnostiek zijn cruciale aspecten van je functie.

Zo maak jij het verschil

 • Je bent geregistreerd als Systeemtherapeut, NVRG.
 • Je voldoet aan de criteria om een AGB code aan te vragen waardoor je functie-uitoefening declarabel is in het zorgprestatiemodel.
 • Je kunt een geldige VOG overhandigen binnen 6 weken na aanstelling.
 • Je hebt ervaring of affiniteit met de beide doelgroepen (ALK en kind en jeugd).
 • Je vindt het een uitdaging om te werken in een omgeving waar vrijheid en verantwoordelijkheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
 • Je bent beschikbaar op een donderdag, de andere dag(deel) stemmen we af in overleg.
 • Je bent een resultaat- en oplossingsgerichte, enthousiaste professional die graag werkt met complexe problematiek en onder druk daadkrachtig en weloverwogen kan handelen.
 • Je bent zelfstandig en flexibel en kunt gestructureerd werken binnen een multidisciplinair team en ketenzorg.
 • Je hebt reflectief vermogen, humor en bent stressbestendig met relativeringsvermogen.

Wat je van ons krijgt

 • Ruimte om je te ontwikkelen in een team dat zich kenmerkt door solidariteit en veiligheid.
 • Een salaris tussen de € 3.558,- en € 5.212,- bruto per maand (FWG 60) bij een 36-urige werkweek.
 • Een jaarcontract met uitzicht op verlenging.
 • Arbeidsvoorwaarden conform Cao Ziekenhuizen .
 • Een goede pensioenopbouw bij Zorg & Welzijn , waaraan de werkgever de helft bijdraagt.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals; vakantiegeld en een vaste eindejaarsuitkering van 8,33%, voordelige verzekeringen en een aantrekkelijk belastingvoordeel bij de aanschaf van o.a. een fiets, laptop of je sportschoolabonnement.
  • Tevens loopbaanadvies en coaching.
  • Een aantrekkelijk programma van onze actieve personeelsvereniging 'Zorgvrij'.
  • Een fietsbonussysteem. Medewerkers die op de fiets naar het werk komen, kunnen punten sparen die voor cadeaus verzilverd kunnen worden.
 • Een uitdagende werkomgeving, die volop in ontwikkeling is en waar veel ruimte is voor persoonlijke groei.
Wil je meer informatie over deze vacature? Neem contact op met het psychotherapeutisch behandelcentrum ALK (Jordy Rovers, psychiater), óf kind & jeugd medische psychologie (Nicole Boerboom, klinisch psycholoog).


Functie:geregistreerd systeemtherapeut
Startdatum:07-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:3558 – 5212
Uren per week:4 – 4

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Geregistreerd Systeemtherapeut Ziekenhuis Canius-Wilhelmina 07-11-2023

Bekijk ook andere vacatures