Vacature Financieel Expert

Financieel Expert in Nijmegen

Referentienummer: IZLVAC2023 Startdatum: 16-11-2023 Sluitingsdatum: 03-12-2023 Opleiding HBO Salaris Max € 4.537,- Uren 18/24 uur Afdeling Inkomen, zorg en Leerrecht

Reageer tot en met 03-12-2023

Als Financieel expert Geldzorgen Ondernemers heb jij hart voor de ondernemers in de stad en zorg jij voor een beoordeling en advies waarmee de ondernemer verder kan.

Als gemeente Nijmegen dragen we bij om ondernemers uit hun schulden te helpen en voorkomen we dat ze schulden opbouwen. Wanneer zij te maken krijgen met financiële tegenvallers, kan dat forse gevolgen hebben. Deze ondernemers kunnen zich bij de gemeente melden bij het Ondernemerspunt Geldzorgen. Ben jij onze financieel expert met affiniteit voor ondernemers en heb je kennis van schuldhulpverlening? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Als Financieel expert Geldzorgen verwerk je aanmeldingen en voer je intakegesprekken met de ondernemers. Afhankelijk van het gesprek kan een gegeven advies al voldoende zijn of er is meer hulp nodig. In dat geval is het aan jou om te beoordelen waar de ondernemer het beste mee geholpen is. Dit doe je door te beoordelen of een onderneming nog levensvatbaar is of niet. Samen met de ondernemer zet je stappen of je verwijst door naar een externe partij voor een schuldregeling. Daarbij bestaat je functie uit het geven van voorlichting over wat wij kunnen betekenen voor ondernemers met geldzorgen aan samenwerkingspartners en ondernemersverenigingen, zodat ondernemers ons zo vroeg mogelijk weten te vinden. Daarnaast genereer je bekendheid voor onze doelgroep.

Daarbij bestaan je taken uit:

 • Het voeren van intakegesprekken, soms samen met ondersteunende samenwerkingspartners. Deze gesprekken kunnen in de wijk gehouden worden.
 • Het beoordelen van de situatie met een financiële toets met als doel een eerste globale analyse van de financiële situatie op te stellen.
 • Het uitbrengen van een advies richting de ondernemer in het kader van de levensvatbaarheid van de onderneming. Dit kan betekenen dat het gesprek daarover lastig kan zijn.
 • Doorverwijzen naar externe partijen voor verdere begeleiding.
 • Verbinden en samenwerken met interne collega's uit andere teams die ook in aanraking komen met ondernemers, zodat de ondernemer zo efficiënt mogelijk geholpen wordt.

Wie zijn wij?

Samen met je directe college vorm je het tweekoppige team Geldzorgen. Jullie werken nauw samen met 8 collega's die samen het Ondernemerspunt Geldzorgen vormen. Ook de collega's van Schuldhulpverlening zoek je vaak op. Daarnaast werk je samen met externen partners die de schuldregeling voor ondernemers uitvoeren. Voor deze functie is het van belang dat je regelmatig op kantoor aanwezig bent. We hechten waarde aan zichtbaarheid en bereikbaarheid voor de ondernemers.

Wat bieden wij jou?

Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart en daar belonen wij je graag voor. Benieuwd wat je ervoor terug krijgt? Lees dan verder!

 • Een mooi salaris in schaal 9. Afhankelijk van jouw ervaring ontvang je een salaris tussen de € 3.167,- en € 4.537,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05% per jaar. Extra dagen bijkopen behoort dus tot de mogelijkheden.
 • Een tijdelijk contract met uitzicht op vast, voor 18 tot 24 uren per week.
 • Een mooi opleidingsaanbod. We bieden je de ruimte om je te kunnen blijven ontwikkelen en het beste uit jezelf te halen. Zowel fysiek als digitaal. De keuze is aan jou!

Wie zoeken wij?

Je kent de wereld van ondernemers, je snapt hun uitdagingen, vragen en schat risico's en kansen in. Het maakt verder niet uit wie jij voor je hebt. Een directeur van een handelsonderneming of de groenteboer om de hoek, jij sluit naadloos aan op de behoeften van je gesprekspartner: bij jou voelen ze zich in goede handen. Jij begrijpt als geen ander: achter de vraag zit een mens en daar heb je aandacht voor. Je kan een brede uitvraag doen op meerdere leefgebieden en weet wanneer nodig door te verwijzen naar de partners van de sociale kaart van Nijmegen.

Door het juiste gesprek te voeren lukt het je om de ondernemer te motiveren, waar nodig te confronteren, advies te geven en te begeleiden. Je trekt feiten bij anderen, analyseert problemen vanuit verschillende perspectieven en durft op basis daarvan een advies te geven. Je schroomt niet om bij anderen te rade te gaan. Door je inlevingsvermogen begrijp je wat geldzorgen en stress teweeg kunnen brengen bij de ondernemer.

Ook zien we terug op je cv:

 • Een afgeronde HBO opleiding in de richting van Social Work, Maatschappelijk werk of sociaal juridisch.
 • Affiniteit met Wet en regelgeving rondom schuldhulpverlening.
 • Kennis van of ervaring met de Participatiewet is een pré.

Waar kom je te werken?

Werken bij de gemeente Nijmegen doe je vanuit je hart. Omdat je graag meedeint met het ritme van de stad. Als onderdeel van een bruisend geheel. Als je struint door het Kronenburgpark of uitkijkt over de Waal. Verbonden met- en verantwoordelijk voor een oude stad die niet stil kan blijven staan. Een stad met een prachtige historie en een nog mooiere toekomst. Want hier blijven mensen zichzelf keer op keer uitvinden. Hier is ruimte om te experimenteren en van elkaar te leren. Je krijgt het vertrouwen om je werk op jouw manier te doen. Zodat de oudste stad van Nederland voorop blijft lopen. Zonder daarbij iemand achter te laten. Want Nijmegen is van ons. Voor iedereen met hart voor de stad. En oog voor de toekomst.

Maakt jouw hart een sprongetje bij het lezen van deze vacature? Solliciteer dan direct! Je kan reageren tot en met zondag 3 december 2023. De gesprekken staan op 7 en 11 december 2023 gepland. Heb je toch nog vragen? vertelt je graag meer! Je kan haar bereiken via: / .Functie:financieel expert
Startdatum:16-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3167 – 4537
Uren per week:18 – 24

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Financieel Expert Gemeente Nijmegen 16-11-2023

Bekijk ook andere vacatures