Vacature Contract Manager

Contract Manager in Oosterhout Gld

Contract Manager Zorg jij ervoor dat contracten altijd meerdere winnaars hebben?

Opleidingsniveau

Direct naar:

Hoe maak jij onze klanten blij?

Bol.com verandert retail om het dagelijks leven van 13 miljoen klanten makkelijker te maken. Samen met duizenden leveranciers en zo'n 46.000 partners die op ons retail tech platform ondernemen, zijn we goed voor een aanbod van 33 miljoen artikelen. Of het nu gaat om internationale A-merken of lokale distributeur; we beschouwen leveranciers als onze partners. En met partners werk je graag en vaak samen. Maar wel op basis van heldere, geformaliseerde afspraken die correct worden nageleefd, zodat we de maximale waarde halen uit de relatie. Vooral natuurlijk voor onze miljoenen klanten!

Wat je doet als Contract Manager

Als Contract Manager ben je het contractuele geweten van één van onze winkelclusters. Daarbinnen trek je op met alle relevante stakeholders, zoals de inkopers die commerciële topdeals voor onze klanten willen sluiten. Aan jou om ervoor te zorgen dat afspraken correct worden vastgelegd én uitgevoerd. Je voert, kortom, de regie over de volledige contractcyclus. Welke juridische voorwaarden moeten worden aangepast of kunnen komen te vervallen? Wat spreken we af over de aanlevering van goederen, retourprocessen of de content van de leverancier? Hoe halen we de meeste waarde uit onze contracten? Daarmee is het belangrijkste doel een steeds betere samenwerking met onze leveranciers en steeds betere leveranciersprestaties.

Omdat we willen dat alle stakeholders blij worden (en blijven) van de overeenkomsten, schakel je niet alleen intensief met leveranciers, maar ook met interne afdelingen als Legal, Supply Chain en Finance. Er wordt dus een fors beroep gedaan op je samenwerkingsvaardigheden en commerciële instinct. Bovendien stroomlijn je het contractmanagementproces en ben je inhoudelijk aanspreekpunt bij alle contract-gerelateerde vragen. Aantrekkelijk is dat niet alles in steen is gebeiteld. Je kunt echt het verschil maken als het gaat over bijvoorbeeld leveranciersmanagement. Als jij een 'beter contractwiel' uit wilt vinden, is dit dus een zeer aantrekkelijke positie. Welke traditionele best practices kunnen we 'blind' overnemen? Welke aanpassingen zijn wenselijk of noodzakelijk? En in welke gevallen dienen we zelf iets totaal nieuws te ontwikkelen? Aan jou om de bestaande aanpak te evalueren, te verbeteren, te verduidelijken en te vernieuwen.

 • Je signaleert contractuele kansen en risico's en initieert acties om die te benutten of juist te mitigeren
 • Je onderhandelt met alle typen leveranciers, waarbij je jouw onderhandelstrategie flexibel aanpast
 • Je stelt contracten op, met behulp van een geautomatiseerd contractmanagementsysteem
 • Je regisseert het contractuele proces, tot en met de ondertekening en uitvoering
 • Je werkt nauw samen met collega's van o.a. Buying, Legal, Supply Chain en Finance
 • Je bewaakt naleving van de contracten en evalueert uitvoering van de afspraken
 • Je zorgt voor steeds betere leveranciersprestaties
 • Je verbetert onze contract- en leveranciersmanagementstrategie

Waarom jij het verschil kunt maken

Omdat je bewezen onderhandeltalent koppelt aan affiniteit met sourcing in een e-commerce setting. Jij kan leveranciers in beweging krijgen en aanzetten tot betere prestaties. Een juridische achtergrond kan heel goed helpen, maar ervaring als inkoopadviseur of consultant vormt ook een solide basis. Je combineert een outgoing, proactieve persoonlijkheid (waarom wachten als je iets meteen kunt oppakken?)) met commercieel inzicht. Uiteraard heb je de analytische kwaliteiten in huis om processen te doorgronden en te verbeteren. Je trekt graag met inkopers en leveranciers op en voelt je op je gemak aan de onderhandelingstafel. Je voelt instinctief aan wat wel en niet haalbaar is - je kunt outside in en inside out denken - en bent een stevige sparringpartner voor MT's. Counterparts overtuigen en meekrijgen gaat je soepel af.

 • - Gaat wel prima zo Niet, als je een 'op de winkel passer' bent en liever niets vernieuwt of verandert
 • - Erg belangrijk om alle details te kunnen lezen Niet, als je uitstekend uit de voeten kunt in het Engels, maar de finesses van de Nederlandse taal je ontgaan
 • - Stressbestendig is een must! Niet, als het koude zweet je uitbreekt als je met grote spelers om de tafel zit
 • + Je de theorie beheerst, maar ook durf toe te passen Wel, als je een WO werk- en denkniveau koppelt aan (minimaal) 1 (junior) tot 5 jaar (medior) relevante werkervaring
 • + Bijhouden is van belang! Wel, als je kennis van contract- en leveranciersmanagement helemaal up to date is
 • + Blijvend kijken naar maximalisatie Wel, als je contractonderhandelingen tot in de finesses beheerst

Hier kom je terecht

Bij hét online retail tech platform van Nederland en België. Een platform waar 13 miljoen klanten kiezen uit meer dan 33 miljoen artikelen. En een platform dat zo'n 46.000 zakelijke partners helpt succesvol te ondernemen. Maar vooral een platform dat nooit 'af' is, want bol.com verandert retail al sinds 1999. En dat blijven we doen. Als het beter kan, maken we het beter. Samen met zo'n 2.400 collega's. Als Contract Manager werk je voor de inkoopafdeling van bol.com's eigen retailer. Binnen die matrixorganisatie focus je op een aantal vaste categorieën, maar maak je soms uitstapjes naar andere. Je werkt in een team van 6 contractmanagers en rapporteert aan de Head of Contract- en Supplier Management. Belangrijke stakeholders zijn commerciële collega's binnen het cluster, maar ook bedrijfsonderdelen als Reverse, Finance, Logistiek, Supply Chain en Operations. Aantrekkelijk is dat je veel kansen hebt om mee te praten over de contractmanagementstrategie van de toekomst; een strategie die klanten, leveranciers en bol.com verder helpt.

Bol.com, de winkel van ons allemaal. Dat is het verhaal waar we elke dag aan werken. Wij geloven dat wanneer verschillende mensen met hun eigen unieke blik een bijdrage leveren aan ons verhaal, dit ons sterker maakt. Want als je verschillende mensen bij elkaar brengt, ontstaan er de mooiste dingen. Wat is jouw verhaal?

Wij creëren een omgeving waarin we de kracht van diversiteit benutten.

 • De cultuur en het kantoor

  Onze collega's werken keihard om het dagelijks leven van onze klanten makkelijker en leuker te maken. Maar dit doen we uiteraard wel in een inspirerende en creatieve omgeving met leuke activiteiten!

 • Jouw pensioen

  Je pensioen wordt volledig geregeld door bol.com.

Wij wijzen je graag op het volgende:Functie:contractmanager
Startdatum:09-11-2023
Ervaring:Starter
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Nijmegenleeft

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de nijmegenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Contract Manager bol.com 09-11-2023

Bekijk ook andere vacatures